Ingredienser til 4 personer (12 små / 6 store):
- Olie, neutral, til dybstegning, 1 - 2 liter
- Olie, neutral, til stegning, 60 g
- Hvidløg, revet, 2 fed
- Svampe, skiveskåret, 150 g
- Kinakål / spidskål, fintskåret, 300 g
- Gulerod, revet, 100 g
- Bønnespirer, 150 g
- Forårsløg, fintskåret, 100 g (hele)
- Soja, 15 g
- Sesamolie, 5 g
- Sukker, 6 g
- Hvid peber
- Salt
- Forårsrulledej, 6 store / 12 små
Tilberedning ca 1 time:
- Varm olie i en wok eller dyb pande og steg hvidløg i 1 minut
- Tilsæt svampe, gulerod og kål. Steg til kålen er faldet sammen (ca 2 minutter)
- Tilsæt bønnespirer og steg ved høj varme i ca. 2 minutter (det meste af væden skal fordampe).
- Tag panden af varmen og tilsæt forårsløg,soja, sukker, peber og salt
- Forårsrullerne laves således:
- Dejen placeres med spidsen mod dig selv
- Fyldet lægges på, ca 100 g (stor) eller 50 g (lille)
- Nederste hjørne foldes op
- Højre og venstre hjørne fugtes med en finger eller pensel og foldes ind over fyldet
- Øverste hjørne fugtes og foldes ned over
- Hæld olie i en gryde der kan rumme et passende antal ruller. Rullerne skal være dækket
- Varm olien op til ca 170 gr C og hold temperaturen deromkring
- Rullerne steges ca 4 minutter (centertemperatur ca. 80 gr C)
- Læg rullerne på køkkenrulle og server varme
- Serveres med sød chilisauce, sojasauce og nudelsalat