Ingredienser til 4 personer (12 små / 6 store):

  • Olie, neutral, til dybstegning, 1 - 2 liter
  • Olie, neutral, til stegning, 60 g
  • Hvidløg, revet, 2 fed
  • Svampe, skiveskåret, 150 g
  • Kinakål / spidskål, fintskåret, 300 g
  • Gulerod, revet, 100 g
  • Bønnespirer,  150 g
  • Forårsløg, fintskåret, 100 g (hele)
  • Soja, 15 g
  • Sesamolie, 5 g
  • Sukker, 6 g
  • Hvid peber
  • Salt
  • Forårsrulledej, 6 store / 12 små

Tilberedning ca 1 time:

  1. Varm olie i en wok eller dyb pande og steg hvidløg i 1 minut
  2. Tilsæt svampe, gulerod og kål. Steg til kålen er faldet sammen (ca 2 minutter)
  3. Tilsæt bønnespirer og steg ved høj varme i ca. 2 minutter (det meste af væden skal fordampe).
  4. Tag panden af varmen og tilsæt forårsløg,soja, sukker, peber og salt
  5. Forårsrullerne laves således:
    1. Dejen placeres med spidsen mod dig selv
    2. Fyldet lægges på, ca 100 g (stor) eller 50 g (lille)
    3. Nederste hjørne foldes op
    4. Højre og venstre hjørne fugtes med en finger eller pensel og foldes ind over fyldet
    5. Øverste hjørne fugtes og foldes ned over
  6. Hæld olie i en gryde der kan rumme et passende antal ruller. Rullerne skal være dækket
  7. Varm olien op til ca 170 gr C og hold temperaturen deromkring
  8. Rullerne steges ca 4 minutter (centertemperatur ca. 80 gr C)
  9. Læg rullerne på køkkenrulle og server varme
  10. Serveres med sød chilisauce, sojasauce og nudelsalat