Ingredienser til 4 personer:
Linsesauce
- Løg, finthakket, 200 g
- Timian, tørret, 3g
- Sød paprika, stødt, 3 g
- Tomatpuré, koncentreret, 30 g
- Grøntsagsbouillon, 300 g
- Laurbærblade, 2 stk
- Balsamico, 20 g
- Belugalinser, 200 g
- Champignon, finthakket, 250 g
- Piskefløde, 150 g
- Majsstivelse, 15 g
- Madkulør, 2 g
- Olivenolie, 27 g
- Smør, 20 g
- Salt
- Sort peber, friskkværnet
Kartoffelmos med blomkål
- Kartofler, i tern, 1 kg
- Blomkål, buketter, 500 g
- Smør, 75 g
- Sødmælk, ca 50 gr C, 150 g
- Salt
- Sort peber, friskkværnet
Servering
- Syltede rødbeder, 150 g
- Persille, finthakket
Tilberedning:
- Sauter løg i en gryde med olie og smør i 7 minutter
- Tilsæt timian, paprika, tomat, balsamico, boullion, champignon, belugalinser, laurbærblade og halvdelen af fløden
- Kog saucen op og lad den simre i 30 minutter
- Kog kartofler og blomkål (uden salt)
- Hæld vandet fra og mos kartofler og blomkål
- Tilsæt mælk og smør og pisk det grundigt
- Smag mosen til med salt og peber
- Tag laurbærbladene op og smag saucen til med salt og peber
- Rør majsstivelsen ud i resten af fløden og rør det i saucen under kogning. Lad det koge i 2 minutter. Juster eventuelt farven med madkulør.
- Mosen serveres med linsesaucen, rødbeder og persille
Kilde: Frit efter Valdemarsro