Ingredienser til 4 personer:

Linsesauce

  • Løg, finthakket, 200 g
  • Timian, tørret, 3g
  • Sød paprika, stødt, 3 g
  • Tomatpuré, koncentreret, 30 g
  • Grøntsagsbouillon, 300 g
  • Laurbærblade, 2 stk
  • Balsamico, 20 g
  • Belugalinser, 200 g
  • Champignon, finthakket, 250 g
  • Piskefløde, 150 g
  • Majsstivelse, 15 g
  • Madkulør, 2 g
  • Olivenolie, 27 g
  • Smør, 20 g
  • Salt
  • Sort peber, friskkværnet

Kartoffelmos med blomkål

  • Kartofler, i tern, 1 kg
  • Blomkål, buketter, 500 g
  • Smør, 75 g
  • Sødmælk, ca 50 gr C, 150 g
  • Salt
  • Sort peber, friskkværnet

Servering

  • Syltede rødbeder, 150 g
  • Persille, finthakket

Tilberedning:

  1. Sauter løg i en gryde med olie og smør i 7 minutter
  2. Tilsæt timian, paprika, tomat, balsamico, boullion, champignon, belugalinser, laurbærblade og halvdelen af fløden
  3. Kog saucen op og lad den simre i 30 minutter
  4. Kog kartofler og blomkål (uden salt)
  5. Hæld vandet fra og mos kartofler og blomkål
  6. Tilsæt mælk og smør og pisk det grundigt
  7. Smag mosen til med salt og peber
  8. Tag laurbærbladene op og smag saucen til med salt og peber
  9. Rør majsstivelsen ud i resten af fløden og rør det i saucen under kogning. Lad det koge i 2 minutter. Juster eventuelt farven med madkulør.
  10. Mosen serveres med linsesaucen, rødbeder og persille

Kilde: Frit efter Valdemarsro