Ingredienser til 4 personer:

  • Blomkål, klargjort, 1500 g
  • Vand, 1500 g
  • Salt, 16 g
  • Sødmælk, 20 g
  • Æg, 3 stk
  • Hvedemel, 60 g
  • Svampe, f.ex. champignon, 100 g
  • Peberfrugter, små grønne, 4 stk
  • Peberfrugter, røde, 2 stk
  • Gulerod, stor, 1 stk
  • Løg, stor, 1 stk
  • Tomater, 2 stk
  • Olie, 20 g
  • Salt, 8 g
  • Mynte, tørret, 3 g
  • Peberfrugt, tørret, flager, 3 g
  • Peber, sort, stødt, 3 g
  • Olie,  50 g
  • Cheddarost, 150 g

Tilberedning:

  1. Bryd blomkålen op i grove stykker, put den i en gryde med vand, mælk og salt. Kog under låg  8 - 10 minutter til blomkålsstykkerne er bløde.
  2. Hæld vandet fra, mos blomkålen f.eks. med en kartoffelmoser og findel med en stavblender
  3. Tilsæt æg og hvedemel og rør godt rundt så melet fordeles jævnt
  4. Grønne og røde peberfrugter skæres i små stykker
  5. Gulerod, løg og tomater skæres i små stykker
  6. Hæld olie i en pande og varm løgene til de er klare (ikke brune)
  7.  Svampe og gulerod tilsættes og koges 7 - 8 minutter
  8. Tomater tilsættes og koger yderligere 5 minutter
  9. Peberfrugterne tilsættes sammen med salt, mynte, røde peberflager og peber
  10. Kog videre et par minutter
  11. Smør et ildfast fad med olie og bred blomkålsmosen ud over bunden
  12. Grøntsagsblandingen bredes ud over blomkålsmosen
  13. Drys cheddarost over og bag i ovn i 20 minutter ved 180 g
  14. Skær eventuelt ud i fadet inden servering
  15. Server f. eks. brød til

Kilde: Opskriften skrevet ud fra denne video