Ingredienser til 4 personer:
- Blomkål, klargjort, 1500 g
- Vand, 1500 g
- Salt, 16 g
- Sødmælk, 20 g
- Æg, 3 stk
- Hvedemel, 60 g
- Svampe, f.ex. champignon, 100 g
- Peberfrugter, små grønne, 4 stk
- Peberfrugter, røde, 2 stk
- Gulerod, stor, 1 stk
- Løg, stor, 1 stk
- Tomater, 2 stk
- Olie, 20 g
- Salt, 8 g
- Mynte, tørret, 3 g
- Peberfrugt, tørret, flager, 3 g
- Peber, sort, stødt, 3 g
- Olie, 50 g
- Cheddarost, 150 g
Tilberedning:
- Bryd blomkålen op i grove stykker, put den i en gryde med vand, mælk og salt. Kog under låg 8 - 10 minutter til blomkålsstykkerne er bløde.
- Hæld vandet fra, mos blomkålen f.eks. med en kartoffelmoser og findel med en stavblender
- Tilsæt æg og hvedemel og rør godt rundt så melet fordeles jævnt
- Grønne og røde peberfrugter skæres i små stykker
- Gulerod, løg og tomater skæres i små stykker
- Hæld olie i en pande og varm løgene til de er klare (ikke brune)
- Svampe og gulerod tilsættes og koges 7 - 8 minutter
- Tomater tilsættes og koger yderligere 5 minutter
- Peberfrugterne tilsættes sammen med salt, mynte, røde peberflager og peber
- Kog videre et par minutter
- Smør et ildfast fad med olie og bred blomkålsmosen ud over bunden
- Grøntsagsblandingen bredes ud over blomkålsmosen
- Drys cheddarost over og bag i ovn i 20 minutter ved 180 g
- Skær eventuelt ud i fadet inden servering
- Server f. eks. brød til
Kilde: Opskriften skrevet ud fra denne video