Ingredienser:

  • Brune linser, 100 g
  • Champignon, 100 g
  • Løg, ? g (1 stk)
  • Hvidlæg, 2 fed
  • Æg, 1 stk
  • Havregryn, 10 g
  • Soyasauce, 15 g
  • Sort peber, 3 g
  • Salt, 6 g
  • Balsamicoeddike, 15 g
  • Spidskommen, stødt, 2 g
  • Muskatnød, stødt eller revet, 2 g
  • Gørflager, 1 sp, kan udelades
  • Smør, 30 g

Tilberedning (? minutter):

  1. Vask linserne og fyld dem i en gryde. Fyld vand i så det står dobbelt så højt som linserne
  2. Varm op og lad dem simre i 10 minutter til de er tæt på færdigkogt (skal være med lidt bid)
  3. Hak løg og hvidløg fint. Skær champignon i små stykker
  4. Varm en pande op og tilsæt smør. Tilsæt løg og hvidløg og lad det simre et par minutter. Tilsæt champignon og steg dem i ca 6 minutter til væsken er fordampet
  5. Hæld vandet fra linserne og mos dem så omkring halvdelen er groft mosede og halvdelen er hele
  6. Bland linserne og champignonblandingen sammen. Tilsæt soyasauce, balsamicoeddike, salt, peber, spidskommen, muskatnød og eventuelt gærflager. Bland det godt og smag til om krydderimængderne skal justeres
  7. Rør æg i og dernæst havregryn og hvedemel. Konsistensen skal være fast og klistret
  8. Lad farsen hvile i 10 minutter
  9. Varm en pande op med smør og steg dellerne 4 - 5 minutter på hver side
  10. Server med et drys persille og f.eks. pasta med tomatsauce - eller hvad man plejer at spise sammen med frikadeller