Ingredienser:
- Brune linser, 100 g
- Champignon, 100 g
- Løg, ? g (1 stk)
- Hvidlæg, 2 fed
- Æg, 1 stk
- Havregryn, 10 g
- Soyasauce, 15 g
- Sort peber, 3 g
- Salt, 6 g
- Balsamicoeddike, 15 g
- Spidskommen, stødt, 2 g
- Muskatnød, stødt eller revet, 2 g
- Gørflager, 1 sp, kan udelades
- Smør, 30 g
Tilberedning (? minutter):
- Vask linserne og fyld dem i en gryde. Fyld vand i så det står dobbelt så højt som linserne
- Varm op og lad dem simre i 10 minutter til de er tæt på færdigkogt (skal være med lidt bid)
- Hak løg og hvidløg fint. Skær champignon i små stykker
- Varm en pande op og tilsæt smør. Tilsæt løg og hvidløg og lad det simre et par minutter. Tilsæt champignon og steg dem i ca 6 minutter til væsken er fordampet
- Hæld vandet fra linserne og mos dem så omkring halvdelen er groft mosede og halvdelen er hele
- Bland linserne og champignonblandingen sammen. Tilsæt soyasauce, balsamicoeddike, salt, peber, spidskommen, muskatnød og eventuelt gærflager. Bland det godt og smag til om krydderimængderne skal justeres
- Rør æg i og dernæst havregryn og hvedemel. Konsistensen skal være fast og klistret
- Lad farsen hvile i 10 minutter
- Varm en pande op med smør og steg dellerne 4 - 5 minutter på hver side
- Server med et drys persille og f.eks. pasta med tomatsauce - eller hvad man plejer at spise sammen med frikadeller