Ingredienser til 4 personer:

  • Kylling, hel
  • Marinade
    • Hvidløg, 4 fed
    • Ingefær, 20 g
    • Citron, skal og saft, 1 stk
    • Ras el hanout, 24 g
    • Olivenolie, 60 g
    • Salt
    • Peber
  • Taginefyld
    • Saltede citroner, 50 g
    • Fennikel, 1 stk
    • Rødløg, 2 stk
    • Oliven, grønne, 150 g
    • Mandler, smuttede, 100 g
  • Pynt
    • Koriander eller persille, frisk

Tilberedning:

  1. Skær kyllingen  ud i 8 stykker
  2. Marinade
    1. Riv hvidløg og ingefær fint
    2. Rør sammen med de øvrige ingredienser
  3. Gnid marinaden godt ind i kyllingestykkerne
  4. Lad trække i ca. 1 time
  5. Skær fennikel og rødløg i tynde strimler
  6. Skær saltede citroner i små stykker
  7. Læg løg, fennikel, oliven, mandler og citron i bunden af en tagine, stegeso eller gryde med låg
  8. Læg kyllingestykkerne ovenpå
  9. Steg i ovn ved 185 ºC i ca. 90 minutter til kyllingerne er møre plus 15 minutter ekstra hvis kyllingestykker ligger i lag
  10. Serveres med et drys korianderblade eller persille
  11. Kan serveres med brød (f.eks. naan) og / eller couscous

Kilde: politiken.dk