Ingredienser til 4 personer:

  • Torskefilletter (eller sej eller kuller), 600 g
  • Øl, 300 g
  • Æggeblommer, 2 stk
  • Æggehvider, 2 stk
  • Hvedemel, 180 g
  • Salt, 6 g
  • Olie, neutral (rapsolie el lign)

Tilberedning:

  1. Skær eventuelt filetterne i passende stykker
  2. Gnid filetterne i salt og lad trække i 30 - 60 minutter
  3. Bland Hvedemel, øl og æggeblommer og rør det godt sammen til ensartet konsistens
  4. Pisk æggehvider og salt stive og rør det sammen med dejen
  5. Varm olien op til 180 ºC. Der skal være olie nok til fiskestykkerne er dækket af olien
  6. Dyp fisken i dejen og lad dem dryppe af
  7. Fritter fisken i olien. Kontroller jævnligt temperaturen og juster varmen så temperaturen holdes omkring 180 180 ºC
  8. Tag fisken op når farven er gyldenbrun ( 2 - 3 minutter)
  9. Læg fisken på fedtsugende papir
  10. Danskerne spiser nok oftest remoulade og/eller citronsaft til fisken (englænderne får lidt eddike)
  11. Server pommes frites til fisken

Kilde: Frit efter dr.dk