Ingredienser til 8 "bøf":

  • Quinoa, hvid, 133 g
  • Blomkål, 530 g
  • Olivenolie, 33 g
  • Salt, 10 g
  • Spidskommen, stødt, 4 g
  • Paprika, 4 g
  • Chilipulver, 2 g
  • Kruspersille, 1 bdt
  • Æg, 3 stk
  • Rasp, 67 g
  • Salt og peber
  • Olie til stegning

Tilberedning:

  1. Kog quinoa som anført på pakningen
  2. Dryp quinoaen af i en sigte
  3. Tænd ovnen på 200 ºC varmluft.
  4. Skyl blomkålen og del den i buketter
  5. Læg blomkålen i et ildfast fad. Fordel olivenolie over og drys krydderierne over
  6. Bag blomkålen i ovnen i ca 20 minutter indtil buketterne er gyldne
  7. Hak blomkålsbuketterne groft (konsistens som grove brødkrummer)
  8. Skyl persillen og hak den
  9. Rør blomkål, quinoa, persille, æg og rasp i en skål til en sammenhængende fars
  10. Tilsæt evt. ekstra rasp hvis farsen ikke er sammenhængende og kan formes som "bøffer"
  11. Form farsen til bøffer
  12. Steg dem gyldne og sprøde i olie på en pande

Anretning:

Serveres med burgerboller, salat, avocado,  chilimayonnaise og syltede rødløg

Kilde: Spis Bedre