Ingredienser til 8 "bøf":
- Quinoa, hvid, 133 g
- Blomkål, 530 g
- Olivenolie, 33 g
- Salt, 10 g
- Spidskommen, stødt, 4 g
- Paprika, 4 g
- Chilipulver, 2 g
- Kruspersille, 1 bdt
- Æg, 3 stk
- Rasp, 67 g
- Salt og peber
- Olie til stegning
Tilberedning:
- Kog quinoa som anført på pakningen
- Dryp quinoaen af i en sigte
- Tænd ovnen på 200 ºC varmluft.
- Skyl blomkålen og del den i buketter
- Læg blomkålen i et ildfast fad. Fordel olivenolie over og drys krydderierne over
- Bag blomkålen i ovnen i ca 20 minutter indtil buketterne er gyldne
- Hak blomkålsbuketterne groft (konsistens som grove brødkrummer)
- Skyl persillen og hak den
- Rør blomkål, quinoa, persille, æg og rasp i en skål til en sammenhængende fars
- Tilsæt evt. ekstra rasp hvis farsen ikke er sammenhængende og kan formes som "bøffer"
- Form farsen til bøffer
- Steg dem gyldne og sprøde i olie på en pande
Anretning:
Serveres med burgerboller, salat, avocado, chilimayonnaise og syltede rødløg
Kilde: Spis Bedre