Ingredienser til 6 personer:
Tomatsauce
- Kyllingebrystfilet, strimlet eller små tern, 750 g
- Løg, hakkede, 2 - 3 stk
- Hvidløg, pressede, 4 fed
- Bladselleri, fine tern, 2 stk
- Gulerødder, små tern, 3 stk
- Basilikum, tørret, 3 sp
- Oregano, tørret, 3 sp
- Chiliflager, tørrede, 1 tsk
- Bouillonpulver, 2 tsk
- Tomater, hakkede, 2 ds
- Salt, 1 tsk
- Peber, 1 tsk
Bechamelsauce
- Smør, 105 g
- Hvedemel, 60 g
- Mælk, 1500 g
- Muskatnød, revet, 1½ tsk
Tilberedning:
Brug gerne hjemmelavede lasagneplader til opskriften, men vær opmærksom på at saucerne godt må være lidt tyndere da pladerne ikke vil være forkogte.
Grøntsagerne gøres klar.
Kyllingestykkerne svitches i lidt olie. Kyllingestykkerne tages op af gryden.
Løg, hvidløg, gulerødder, bladselleri tomater og krydderier blandes.
Tilsæt kyllingestykkerne og lad det simrer i 15 minutter.
Smag til med salt, peber og evt. bouillonpulver.
Smelt smør og tilsæt mel rør, det sammen, pisk mælken i lidt efter lidt , smag til med muskat, salt og peber. saucen skal være relativt tyk, så lasagnen ikke flyder for meget ud.
Vælg et egenet ildfast fad med rimeligt høje sider. Start med et lag tomatsauce, derpå Bechamel og revet parmesan, så et lag lasagne plader og så fremdeles. Det passer med ca. 3-4 lag. Slut af med Bechamelsauce og riv lidt parmesan over.
Bag i ovnen i ca. 30 min. ved 200 grader i almindelig ovn. Kernetemperatur ca. 70 ºC.
Lad lasagnen hvile i 15 minutter så den bliver mindre våd.
Serveres med salat og flutes.
Frit efter Vi skal spise.