Ingredienser til 4 personer:

  • Kartoffelmos
    • Kartofler, 1000 g
    • Æggeblomme, 1 stk
    • Smør, 30 g
    • Sødmælk, 45 g
    • Salt
    • Peber
  • Fiskegratin
    • Torskefilet, 500 g
    • Smør, 30 g
    • Hvedemel, 23 g
    • Fiskebuillon, 100 g
    • Hvidvin, 100 g
    • Fløde, 150 g
    • Salt, 3 g
    • Hvid peber, en smule
    • Dild, frisk

Tilberedning:

  1. Kartoffelmos
    1. Skræld kartoflerne og skær evt. i mindre stykker
    2. Kog til de er godt møre
    3. Mos kartoflerne og tilsæt smør og mælk
    4. Smag til med salt og peber
    5. Hæld kartoffelmosen i en sprøjtepose med stor tylle
  2. Fiskegratin
    1. Rør 1 fisketerning ud i 1 dl vand (gerne kartoffelvandet) og tilsæt  hvidvin
    2. Gnid fisken med salt
    3. Læg fisken i og lad det simre ca. 5 minutter
    4. Læg fisken i midten af et ildfast fad (f. ex. tærtefad). Gem væsken til sovsen
    5. Smelt smørret i en gryde, tilsæt hvedemel og rør rundt
    6. Pisk fiske-væske i sovsen lidt ad gangen mens der piskes
    7. Tilsæt fløde under piskning til sovsen er ensartet og ret tyk
    8. Smag til med salt og peber
    9. Hak dilden fint og fordel den over fisken
    10. Fordel kartoffelmosen langs fadets rand  i passende toppe
    11. Forel sovsen over fisken
    12. Bag i ovnen ved 225 ºC vrmluft i 15 - 20 minutter (kartoffelmosen skal være let gylden)

Kilde: Frit efter Coop