Ingredienser til 4 personer:

Laks:

  • Laksefilet med skind, 800 g
  • Asparges, grønne, 2 bdt.
  • Smør

Marinade:

 

  • Limefrugter, skal og saft, 2 stk
  • Citron, saft, 1 stk
  • Appelsin, saft, 1 stk
  • Olie, 90 g
  • Soyasauce, 60 g

 

Dip:

  • Røgeost uden kommen, 125 g
  • Creme fraiche, 9%, 50 g
  • Salt
  • Peber
  • Purløg, hakket

Tilberedning:

Skal og saft limefrugter, citron, appelsin røres sammen med olie og soyasauce. Laksen marineres 1/2-1 time i køleskabet.

Dip tilberedes ved at røre røgeost og creme fraiche sammen. Smag til med salt, peber og purløg.

Asparges renses og den træede ende brækkes af. Hvert bundt pakkes i en pakke af alufolie med smør. Drys gerne med lidt sat på de fugtige asparges.

Grillen tændes med kullene i siderne og risten smøres med olie.

Asparges-pakkerne lægges på grillen i ca 7 minutter..

Laksen lægges på grillen med skindsiden nedad mellem kullene og asparges-pakkerne flyttes evt. ovenpå kullene hvis det er nødvendig for at skaffe plads nok.

Laksen grilles til kernetemperaturen er 55 ºC eller ca 7 minutter ved god varme.

Laksen anrettes på et fad med skindsiden nedad og asparges ved siden af.

Server pasta, kogte eller bagte kartofler (med creme fraiche og persillesmør) til.