Ingredienser til 4 personer:
Laks:
- Laksefilet med skind, 800 g
- Asparges, grønne, 2 bdt.
- Smør
Marinade:
- Limefrugter, skal og saft, 2 stk
- Citron, saft, 1 stk
- Appelsin, saft, 1 stk
- Olie, 90 g
- Soyasauce, 60 g
Dip:
- Røgeost uden kommen, 125 g
- Creme fraiche, 9%, 50 g
- Salt
- Peber
- Purløg, hakket
Tilberedning:
Skal og saft limefrugter, citron, appelsin røres sammen med olie og soyasauce. Laksen marineres 1/2-1 time i køleskabet.
Dip tilberedes ved at røre røgeost og creme fraiche sammen. Smag til med salt, peber og purløg.
Asparges renses og den træede ende brækkes af. Hvert bundt pakkes i en pakke af alufolie med smør. Drys gerne med lidt sat på de fugtige asparges.
Grillen tændes med kullene i siderne og risten smøres med olie.
Asparges-pakkerne lægges på grillen i ca 7 minutter..
Laksen lægges på grillen med skindsiden nedad mellem kullene og asparges-pakkerne flyttes evt. ovenpå kullene hvis det er nødvendig for at skaffe plads nok.
Laksen grilles til kernetemperaturen er 55 ºC eller ca 7 minutter ved god varme.
Laksen anrettes på et fad med skindsiden nedad og asparges ved siden af.
Server pasta, kogte eller bagte kartofler (med creme fraiche og persillesmør) til.