Ingredienser til 4 personer:

Til retten

  • Løg, 100 g
  • Ingefær, frisk, 70 g
  • Kyllingeinnerfilet, 600 g
  • Garam masala,  9 g
  • Spidskommen, Støødt, 2 g
  • Karry, 2 g
  • Gurkemeje, stødt, 2 g
  • Chilipulver, 2 g
  • Salt,10 g
  • Olivenolie, til stegning, 30 g
  • Kokosmælk, 1 ds
  • Peber, evt

Til servering:

  • Basmatiris, 280 g
  • Mango, 1 stk
  • Forårsløg, 4 stk
  • Agurk, 1 stk
  • Chili, rød, frisk, 1 stk
  • Yoghurt naturel (eller creme fraiche), 200 g

Tilberedning:

  1. Pil løget, og skær det i tynde skiver. Skræl ingefæren, og hak den fint. Bland løg, ingefær og kyllingefileter sammen i en skål, og tilsæt alle krydderierne. Rør godt rundt, så krydderierne fordeler sig. Dæk skålen til, og lad kyllingen marinere i krydderiblandingen i mindst 30 minutter – gerne længere.
  2. Opvarm en gryde med olie, og hæld kyllingeblandingen ned i gryden. Steg i 3-4 minutter, til kyllingen er let brunet. Hæld kokosmælken i gryden, og bring den i kog. Skru ned til middellav varme, læg låg på, og lad retten småkoge i 20-25 minutter, til kyllingekødet er helt mørt.
  3. Tag kyllingefileterne op af gryden, og læg dem i en dyb tallerken. Riv kødet fra hinanden med to gafler, og læg det tilbage i saucen. Bring retten i kog, og lad saucen koge ind i få minutter, til den er cremet og smyger sig om kødet. Smag til med salt og peber.

Servering:

  1. Kog risene efter anvisningen på emballagen.
  2. Skræl mangoen, og skær kødet i tern. Rens forårsløgene, og skær dem i tynde skiver. Skyl agurken, og riv den i lange strimler på et rivejern eller et juliennejern. Rens chilien, skær den i tynde skiver, og kassér kernerne.
  3. Anret ris og kylling i portionsskåle, og top med mango, forårsløg, agurk og chili. Dryp yoghurt over hver anretning inden servering - eller fortæl gæsterne hvordan det skal organiseres på tallerkenerne

Krydderierne er reduceret til 2/3 i forhold til original opskrift.

Kilde: https://spisbedre.dk/opskrift/indisk-kylling-i-kokosmaelk-med-ris-og-mango