Ingredienser til 4 personer:
Til retten
- Løg, 100 g
- Ingefær, frisk, 70 g
- Kyllingeinnerfilet, 600 g
- Garam masala, 9 g
- Spidskommen, Støødt, 2 g
- Karry, 2 g
- Gurkemeje, stødt, 2 g
- Chilipulver, 2 g
- Salt,10 g
- Olivenolie, til stegning, 30 g
- Kokosmælk, 1 ds
- Peber, evt
Til servering:
- Basmatiris, 280 g
- Mango, 1 stk
- Forårsløg, 4 stk
- Agurk, 1 stk
- Chili, rød, frisk, 1 stk
- Yoghurt naturel (eller creme fraiche), 200 g
Tilberedning:
- Pil løget, og skær det i tynde skiver. Skræl ingefæren, og hak den fint. Bland løg, ingefær og kyllingefileter sammen i en skål, og tilsæt alle krydderierne. Rør godt rundt, så krydderierne fordeler sig. Dæk skålen til, og lad kyllingen marinere i krydderiblandingen i mindst 30 minutter – gerne længere.
- Opvarm en gryde med olie, og hæld kyllingeblandingen ned i gryden. Steg i 3-4 minutter, til kyllingen er let brunet. Hæld kokosmælken i gryden, og bring den i kog. Skru ned til middellav varme, læg låg på, og lad retten småkoge i 20-25 minutter, til kyllingekødet er helt mørt.
- Tag kyllingefileterne op af gryden, og læg dem i en dyb tallerken. Riv kødet fra hinanden med to gafler, og læg det tilbage i saucen. Bring retten i kog, og lad saucen koge ind i få minutter, til den er cremet og smyger sig om kødet. Smag til med salt og peber.
Servering:
- Kog risene efter anvisningen på emballagen.
- Skræl mangoen, og skær kødet i tern. Rens forårsløgene, og skær dem i tynde skiver. Skyl agurken, og riv den i lange strimler på et rivejern eller et juliennejern. Rens chilien, skær den i tynde skiver, og kassér kernerne.
- Anret ris og kylling i portionsskåle, og top med mango, forårsløg, agurk og chili. Dryp yoghurt over hver anretning inden servering - eller fortæl gæsterne hvordan det skal organiseres på tallerkenerne
Krydderierne er reduceret til 2/3 i forhold til original opskrift.
Kilde: https://spisbedre.dk/opskrift/indisk-kylling-i-kokosmaelk-med-ris-og-mango