Ingredienser til 4 pers:

  • Kartofler, skrællede, i tern, 300 g
  • Løg, 150 g
  • Hvidløg, finthakket, 4 fed
  • Rød chili, 1 stk
  • Ingefær, fintrevet, 40 g
  • Spidskommen, stødt, 8 g (2 tsk)
  • Koriander, stødt, 4 g (1 tsk)
  • Gurkemeje, stødt, 4 g (1 tsk)
  • Garam masala, 4 g (1 tsk)
  • Tomater, hakkede eller friske, 1 ds / 400 g
  • Blomkål, i buketter, 1 stk
  • Lime / citron, skal og saft, 1 stk
  • Olivenolie til sautering
  • Creme fraiche / yoghurt 10%, eventuelt, 100 g
  • Kikærter, udblødte og kogte eller grønne ærter, eventuelt, 200 g
  • Nigella (jomfru i det grønne) frø
  • Koriander, frisk
  • Brød (naan, baguette eller lignende)

Tilberedning:

  1. Kartoflerne skrælles og snittes i tern på ca 2 cm og opbevares under vand
  2. Hvidløg snittes fint eller blendes
  3. Løg snittes fint eller blendes groft
  4. Chili snittes fint
  5. Krydderierne (ingefær, spidskommen, koriander, gurkemeje og garam masala) blandes
  6. Blomkålen brækkes i mundrette buketter
  7. Tomater hakkes fint eller blendes groft (også dem på dåse)
  8. Kartofler koges i 10 minutter (ikke til de er møre)
  9. Olivenolie hældes i en stor pande eller stegegryde og krydderierne, hvidløg, chili og løg tilsættes. Sauteres til løgene er bløde og klare
  10. Tomaterne, blomkålen og de halvkogte kartofler tilsættes og simrer under låg i 10 minutter (eller til kartofler og blomkål er møre). Blomkålen skal være al-dente.
  11. Tilsæt eventuelt creme fraiche / yoghurt og kikærter / grønne ærter og varm op
  12. Smag til med salt (der skal en del til) og peber

Servering:

  1. Retten serveres i en lunet skål
  2. Drysses med nigella frø og korianderblade
  3. Server brød til

Kilde: Sammensat fra flere opskrifter, bl.a. Valdemarsro