Ingredienser til 4 personer:
- Ribbenssteg eller flæskesteg, med svær, 800 - 1000 g
- Palmekål, evt, grønkål, 300 g
- Spidskål, 300 g
- Porre, 1 stk
- Kartofler, små, 500 g
- Olie (til kartofler), 90 g
- Olie (til stegning), 90 g
- Smør, 40 g
- Skalotteløg, 2 stk
- Æble, syrligt, 1 stk
- Fløde, 250 g
- Sennep, dijon, 15 g
- Salt og peber
Tilberedning:
- Kartofler, olie og salt puttes i en pose og rystes
- Kartoflerne trækker til de skal i ovnen
- Sættes i ovnen 30 minutter (små kartofler) - 45 minutter (mellem kartofler) før servering
- Stegen ridses (hvis den ikke allerede er det) og gnides med salt og peber
- Fint salt gnides ind i ridserne
- Steges til kernetemperatur er 65 ºC ved 180 ºC ovntemperatur
- Ved kernetemperatur på 55 ºC vurderes om ovntemperaturen skal forhøjes for at sværen bliver brun og popper op. Brug evt. grill til sidst (pas på det går pludselig meget stærk med bruningen af sværen)
- Tag stegen ud og lad den trækkke 20 minutter (kernetemperaturen stiger derved til ca. 75 ºC.
- Imens stegen er i ovnen renses og snittes kål, porre og løg.
- Mens stegen trækker ristes kål, porre og løg i smør og olie i en stor gryde i 2 minutter
- Æblestykker tilsættes og ristes videre 1 minut
- Blandingen sættes til side i et fad og holdes varm
- Fløden hældes i (den samme) tomme gryde og koges lidt ind
- Saften fra stegen tilsættes sammen med sennep
Tilberedning
- Skær stegen ud og læg skiverne over kålblandingen
- Server kartoflerne i en skål og drys evt. med noget grønt
- Saucen hældes i en passende skål gennem en sigte
Kilde: Frit efter julehilsen fra Viasat