Ingredienser til 4 personer:
- Kikærter, 100 g
- Lammekød, skært, 500 g
- Løg, 100 g
- Hvidløg, 4 fed
- Ingefær, 30 g
- Spidskommenfrø, 1 sp
- Fennikel, 2 stk
- Smør, 30 g
- Honning, 100 g
- Chilli, tørret, 1 tsk
- Kanelbark, 10 cm
- Citron, 1 stk
Tilberedning:
- Dag 1 (aften)
- Kikærterne sættes i blød i rigeligt vand og står dækket (vigtigt) i 12 - 18 timer
- Dag 2
- Kikærterne skylles
- Kikærterne koges ca 45 minutter
- Skær lammekødet i tern
- Hak løg og hvidløg. Riv ingefær.
- Rist spidskommenfrø på en pande og knus dem i en morter
- Hak fennikeltoppene fint og resten groft
- Bland lammekød, løg, hvidløg, ingefær og spidskkommen og brun det i smør i en gryde.
- Tilsæt salt og peber
- Tilsæt honning, chili, kanel og revet citronskal
- Hæld vand på så det netop dækker og lad det simre i 30 - 40 minutter under låg til kødet er næsten mørt
- Skum fedtet af hvis der er noget
- Kom groftskårne fennikel, rosiner, letristede mandler, sesamfrø og kikærter ved
- Kog i yderligere 10 minutter
- Fjern kanelbarken
- Smag til med salt, peber, citronsaft, chili og honning
- Drys fennikeltoppe og krydderurter over retten ved servering (må ikke koge med)
- Serveres med brød og f.eks. couscoussalat
Kilde: Frit efter https://www.meyersmad.dk/lav-mad/opskrifter/tagine-af-lam/