Ingredienser til 4 personer:

  • Kikærter, 100 g
  • Lammekød, skært, 500 g
  • Løg, 100 g
  • Hvidløg, 4 fed
  • Ingefær, 30 g
  • Spidskommenfrø, 1 sp
  • Fennikel, 2 stk
  • Smør, 30 g
  • Honning, 100 g
  • Chilli, tørret, 1 tsk
  • Kanelbark, 10 cm
  • Citron, 1 stk

Tilberedning:

  • Dag 1 (aften)
    1. Kikærterne sættes i blød i rigeligt vand og står dækket (vigtigt) i 12 - 18 timer
  • Dag 2
    1. Kikærterne skylles
    2. Kikærterne koges ca 45 minutter
    3. Skær lammekødet i tern
    4. Hak løg og hvidløg. Riv ingefær.
    5. Rist spidskommenfrø på en pande og knus dem i en morter
    6. Hak fennikeltoppene fint og resten groft
    7. Bland lammekød, løg, hvidløg, ingefær og spidskkommen og brun det i smør i en gryde.
    8. Tilsæt salt og peber
    9. Tilsæt honning, chili, kanel og revet citronskal
    10. Hæld vand på så det netop dækker og lad det simre i 30 - 40 minutter under låg til kødet er næsten mørt
    11. Skum fedtet af hvis der er noget
    12. Kom groftskårne fennikel, rosiner, letristede mandler, sesamfrø og kikærter ved
    13. Kog i yderligere 10 minutter
    14. Fjern kanelbarken
    15. Smag til med salt, peber, citronsaft, chili og honning
    16. Drys fennikeltoppe og krydderurter over retten ved servering (må ikke koge med)
    17. Serveres med brød og f.eks. couscoussalat

Kilde: Frit efter https://www.meyersmad.dk/lav-mad/opskrifter/tagine-af-lam/