Ingredienser til 4 personer:

  • Fisk som filet, 600 - 800 g
  • Spinat, 550 g frisk eller frosset
  • Smør, 50 g
  • Piskefløde, 2½ dl
  • sød sennep (f.eks. rævesovs), 1 sp
  • Peberrod, 1½ tsk
  • Salt
  • Peber

Tilberedning

Skyl spinaten grundigt, lad den dryppe godt af og damp den nogle få minutter i en gryde med smør.

Krydr med salt og peber.

Pres væden af spinaten og læg den i bunden af et ovnfast fad. Frossen spin° skal blot tøs op, pres væden af og læg det i fadet.

Krydr filletterne med salt og peber og læg dem ovenpå spinaten.

Er filetterne tynde (som fladfiskefilletter) lægges spinat og fisk skiftevis i 2 lag.

Sæt fadet i ovn ved 225  °C i ca. 10 minutter.

Pisk fløde, sennep, peberrod, salt og peber sammen.

Tag fadet ud af ovnen og hæld flødeblandingen over.

Sæt fadet i oven igen ved ca. 225 °C i ca. 15 minutter afhængig af tykkelsen.

Serveres med kartofler, flutes, ris eller pasta.

Kilde: Marianne Randlev