Ingredienser til 4 personer:
- Fisk som filet, 600 - 800 g
- Spinat, 550 g frisk eller frosset
- Smør, 50 g
- Piskefløde, 2½ dl
- sød sennep (f.eks. rævesovs), 1 sp
- Peberrod, 1½ tsk
- Salt
- Peber
Tilberedning
Skyl spinaten grundigt, lad den dryppe godt af og damp den nogle få minutter i en gryde med smør.
Krydr med salt og peber.
Pres væden af spinaten og læg den i bunden af et ovnfast fad. Frossen spin° skal blot tøs op, pres væden af og læg det i fadet.
Krydr filletterne med salt og peber og læg dem ovenpå spinaten.
Er filetterne tynde (som fladfiskefilletter) lægges spinat og fisk skiftevis i 2 lag.
Sæt fadet i ovn ved 225 °C i ca. 10 minutter.
Pisk fløde, sennep, peberrod, salt og peber sammen.
Tag fadet ud af ovnen og hæld flødeblandingen over.
Sæt fadet i oven igen ved ca. 225 °C i ca. 15 minutter afhængig af tykkelsen.
Serveres med kartofler, flutes, ris eller pasta.
Kilde: Marianne Randlev