Ingredienser:

  • 350 g svinekæber
  • Smør
  • 4 dl rødvin
  • Salt, peber
  • Lidt rosmarin
  • ¼ knoldselleri
  • 1-2 gulerødder
  • 1 porre
  • 6 små løg, evt. skalotteløg
  • Meljævning

 

Tilberedning:

Brun svinekæberne i smør i en stegegryde. Tag op og tør gryden af med køkkenrulle, hvis fedtstoff et er branket, og kom lidt nyt smør i.

Kom kæberne i igen og tilsæt rødvin, salt, peber og rosmarin. Lad dem simre i ca. 45 min., hvorefter de rensede grøntsager, skåret i mindre stykker, kommes i.

Lad gryden simre videre 20-25 min., til alt er færdigt. Jævn skyen og smag til.

Servér med kartoffelmos.

Du kan eventuelt erstatte rødvinen med øl af aletypen, f.eks. Jacobsen eller Horn Beer Brown Ale og hvidløg.

Når du er i gang, kan du lige så godt lave en stor portion til fryseren.

[JyllandsPosten 11-03-2012]