Ingredienser til 4 personer:
- Hvidløg, 4 fed
- Løg, finthakket, 1 stk
- Olivenolie (eller kokosolie), 30 g
- Karry, 3 g
- Ingefær, frisk, revet, 25 g
- Spidskommen, 5 g
- Koriander, 3 g
- Kardemomme, 3 g
- Linser, røde, 150 g
- Tomater, hakkede, 1 ds
- Kokosmælk, 1 ds
- Kikærter, kogte, 240 g
- Grøntsaagsboullon, 300 g
- Squash, i tern på 1 cm, 1 stk
- Peberfrugt, rød, strimlet, 1 stk
- Salt, ca 15 g
- Peber
Tilberedning:
- Varm olien i en gryde ved middel varme og tilsæt løg, hvidløg og ingefær, rør rundt i 1 minut
- Karry, spidskommen, kardemomme og koriander tilsættes og svitses med grøntsagerne
- Linserne skylles og tilsættes de svitsede grøntsager med boullion, hakkede tomter og kokosmælk
- Koges ved svag varme i 30 minutter. Omrøres jævnligt.
- De kogte kikærter tilsættes. Der skal bruges den halve vægt i tørrede kikærter før de udblødes og koges. Dåsekikærter kan også bruges.
- Squash og peberfrugt tilsættes og retten småkoger videre i 10 minutter
- Smages til med salt (ca 16 g) og peber
- Server gerne med naan-brød, persille eller frisk koriander
- Kan serveres som tilbehør til ris
Kilde: Frit efter Valdemarsro.