Ingredienser til 4 personer:

  • Hvidløg, 4 fed
  • Løg, finthakket, 1 stk
  • Olivenolie (eller kokosolie), 30 g
  • Karry, 3 g
  • Ingefær, frisk, revet, 25 g
  • Spidskommen, 5 g
  • Koriander, 3 g
  • Kardemomme, 3 g
  • Linser, røde, 150 g
  • Tomater, hakkede, 1 ds
  • Kokosmælk, 1 ds
  • Kikærter, kogte, 240 g
  • Grøntsaagsboullon, 300 g
  • Squash, i tern på 1 cm, 1 stk
  • Peberfrugt, rød, strimlet, 1 stk
  • Salt, ca 15 g
  • Peber

Tilberedning:

  1. Varm olien i en gryde ved middel varme og tilsæt løg, hvidløg og ingefær, rør rundt i 1 minut
  2. Karry, spidskommen, kardemomme og koriander tilsættes og svitses med grøntsagerne
  3. Linserne skylles og tilsættes de svitsede grøntsager med boullion, hakkede tomter og kokosmælk
  4. Koges ved svag varme i 30 minutter. Omrøres jævnligt.
  5. De kogte kikærter tilsættes. Der skal bruges den halve vægt i tørrede kikærter før de udblødes og koges. Dåsekikærter kan også bruges.
  6. Squash og peberfrugt tilsættes og retten småkoger videre i 10 minutter
  7. Smages til med salt (ca 16 g) og peber
  8. Server gerne med naan-brød, persille eller frisk koriander
  9. Kan serveres som tilbehør til ris

Kilde: Frit efter Valdemarsro.