Ubagte falafler på ca 30 g stykket

Falafler fritterede i rapsolie i 3 minutter ved ca 160 ºC

Ingredienser til 4 - 6 personer:

Falafler

  • Kikærter, 400 g (tørvægt)
  • Persille, bredbladet, frisk, 1 stort bundt
  • Koriander, frisk, 1 stort bundt
  • Hvidløg , 7 fed
  • Løg, 175 g
  • Koriander, stødt, 5 g
  • Spidskommen, stødt, 5 g
  • Chili, eventuelt, 2 g
  • Salt, 12 g
  • Bagepulver, 10 g
  • Hvedemel, 60 g

Stegning

  • 1 liter olie (eller mere)

Tilberedning:

  1. Sæt kikærterne i blød i 8 - 16 timer. Sørg for en tilstrækkelig stor skål og tilstrækkelig med vand da kikærterne svulmer op og øger vægten til det dobbelte
  2. Dræn kikærterne for vandet og skyl en ekstra gang
  3. Kikærterne findeles i en foodprocessor (eller kødhakker). Gemmes i en skål.
  4. Persille, koriander, hvidløg og løg køres også igennem foodprocessoren sammen med halvdelen af kikærterne (eller de sendes også igennem kødhakkeren)
  5. Hvedemel blandes med bagepulver og alle ingredienser røres sammen.

Stegning:

  1. Form farsen til kugler, f.eks. med en ske og håndfladen. læg dem på et fad eller lignende. En passende størrelse er ca 30 gram per kugle. Der bliver ca 37 kugler af portionen.
  2. Varm olien op til 160 - 180 ºC i en gryde. Temperaturen skal så tæt på 180 ºC som mulig, men helst ikke over. Der skal være olie nok til at falaflerne er dækket.
  3. Friter falaflerne i olien i 2 - 4 minutter efter størrelse og temperatur. Put ikke flere kugler i ad gangen end at temperaturen kan opretholdes.
  4. Læg de færdige falafler på en rist eller køkkenrulle for afdrypning.
  5. Hold evt. falaflerne varme i et fad i ovnen, f.eks. ved 150 ºC.
  6. De færdige og ubagte falafler kan fryses til de skal bruges. Tøs i så fald op inden frittering.

Server f.eks. med humus, mangosalat med ingefær og chili, tzatziki, marineret feta, oliven, couscous m.v.

Kan også spises i pitabrød eller wraps.

Kilde: Frit efter kvalimad.dk