Ingredienser til 8 personer

  • En dobbelt portion barbecuesauce
  • En portion coleslaw
Vinegarsauce:
  • 1 dl æblecidereddike (eller anden lys eddike)
  • 1 dl ufiltreret æblemost
  • 0,25 dl ketchup
  • 25 g brun farin
  • 1 tsk. chiliflager (kan udelades)
  • Ca. 2 tsk. havsalt (smag til)
  • Ca. 1 tsk. friskkværnet peber (smag til)
Pulled Pork:
  • 1 nakkefilet på ca. 2 kg (helst frilands eller økologisk)
  • 2 liter vand
  • 130 g salt
  • 1 dl røget whisky (kan udelades)
  • Evt. 2 laurbærblade og 2 stjerneanis
Rub:
  • 50 g brun farin
  • 50 g paprika
  • 2 spsk. friskkværnet peber
  • 2 spsk. salt
  • 1 tsk. hvidløgspulver
  • 1 tsk. løgpulver
  • 1 tsk. chipotle (fåes bl.a. hos smageVIN – kan erstattes med røget paprika)

Tilberedning

Vinegarsauce:

Bland alle ingredienserne sammen og giv dem et opkog. Køl af og hæld den over det supermøre kød. Saucen skal være godt syrlig så den komplementerer det fede kød.

Pulled pork:

Dag 1

Start med at give vand og salt (og evt. 2 laurbærblade og 2 stjerneanis) et lille opkog så saltet bliver opløst.

Giv så whiskyen et opkog, sæt ild til den (PAS PÅ! Flammerne bliver store) og ta’ den af varmen. Når whiskyen er brændt ud, hældes den op i saltlagen og det hele køles af.

Læg nakkefileten i saltlagen når den er afkølet. Dæk godt til med husholdningsfilm og sæt evt. en tallerken oven på for at holde den nede. Gør dette tidligt på dagen og sæt den på køl til om aftenen (min. 8-10 timer).

Inden du går i seng tages nakkefileten op af saltlagen og tørres godt af.

Lav rub’en ved at blande alle ingredienserne sammen (dette kan gøres i forvejen) og gnub den så godt ind i nakkefileten.

Læg nakkefileten i en plastikpose eller pak den godt ind i husholdningsfilm og læg den på køl til dagen efter.

Dag 2

Stå tidligt op og læg nakkefileten i en stegeso eller lignende under låg eller dækket med alufolie i en kold ovn på 110 grader (almindelig ovn).

Nu skal den ha’ mindst 12-14 timer (gerne mere) til den har en kernetemperatur på 90-95 grader. Alt efter nakkefiletens størrelse og ovnen kan tilberedningstiden variere.

Anretning:

Træk kødet fra hinanden med to gafler og server i hjemmebagte burgerboller med vinegarsauce, barbecuesauce og coleslaw – og en iskold øl.

Kan vel også serveres med kartoffelmos.

Kilde: http://rigeligtsmor.dk/God appetit