Ingredienser til 3-4:

 

Bund

  • 50 g grov durum
  • 50 g grahamsmel
  • 100 g hvedemel
  • 50 g olie
  • 50 g yoghurt
  • 1/2 dl vand
  • 1 tsk salt
Fyld
  • 2 laksefileter skåret i strimler
  • 6-7 hvide arspargs
  • 1 porre
  • 4 æg
  • 2 dl cremefraiche
  • salt
  • peber
  • muskat
  • 2 spsk frisk klippet purløg

Tilberedning:

Bund

Rør alle ingredienserne sammen og kom dejen i en frysepose, Tryk den flad og kom den i køleskabet i 30 min inden brug.

Smør en tærteform, rul dejen ud og kom den i formen.

Prik med en gaffel hen over hele bunden og forbag den i 20 min ved 200 grader.

Fyld

 

Skræl de hvide arspargs og knæk dem. Kog dem sammen med porren i letsaltet vand i ca. 5-6 min. De skal ikke blive bløde, kun møre. Skær dem i 2 cm stykker. Porren skæres i skiver. Bruges konserverede asparges skal de ikke koges.

På den forbagte bund fordeles porrer og arspargs, dernæst lægges laksen i en pænt lag ovenpå.

Æg, cremefraiche, salt, peber, muskat og purløg røres sammen og æggemassen hældes ud over fyldet.

Tærten bages ca. 30 min til den er fast og gylden.

[Kilde: Loui & Bearnaisen]