Ingredienser til 3-4:
Bund
- 50 g grov durum
- 50 g grahamsmel
- 100 g hvedemel
- 50 g olie
- 50 g yoghurt
- 1/2 dl vand
- 1 tsk salt
- 2 laksefileter skåret i strimler
- 6-7 hvide arspargs
- 1 porre
- 4 æg
- 2 dl cremefraiche
- salt
- peber
- muskat
- 2 spsk frisk klippet purløg
Tilberedning:
Bund
Rør alle ingredienserne sammen og kom dejen i en frysepose, Tryk den flad og kom den i køleskabet i 30 min inden brug.
Smør en tærteform, rul dejen ud og kom den i formen.
Prik med en gaffel hen over hele bunden og forbag den i 20 min ved 200 grader.
Fyld
Skræl de hvide arspargs og knæk dem. Kog dem sammen med porren i letsaltet vand i ca. 5-6 min. De skal ikke blive bløde, kun møre. Skær dem i 2 cm stykker. Porren skæres i skiver. Bruges konserverede asparges skal de ikke koges.
På den forbagte bund fordeles porrer og arspargs, dernæst lægges laksen i en pænt lag ovenpå.
Æg, cremefraiche, salt, peber, muskat og purløg røres sammen og æggemassen hældes ud over fyldet.
Tærten bages ca. 30 min til den er fast og gylden.