Ingredienser til 4:
- 4 kyllinglår (m over- og underlår)
- 155 g bacon i tern
- 1 mellem løg, hakket
- 4 fed hvidløg, knust
- Salt
- 3 spsk hvedemel
- 1 gulerod
- 8 skalotteløg
- 2 lauerbærblade
- 225 g hvide champignon (eller lign)
- 360 ml rødvin
- 2 spsk honning
- Peber, friskkværnet
- Eventuelt
- Persille, hakket
- Citronconfit, juliennet
- Citronskal, revet
- Gremolata
Tilberedning:
Varm ovnen op til 220 °C. Læg kyllingerne i ovnen i 20 minutter (evt. på rist).
Mens kyllingelårene er i ovnen svitches bacon, løg og hvidløg i en pande. Tilsæt 2 - 3 fingerdrys salt. Tilsæt vand så det lige dækker ingredienserne.
Ved høj varme koges vandet ind (ca. 5 minutter).
Ved svagere varme og rør indtil løgene er karameliserede (ca. 5 minutter yderligere).
Drys mel over bacon / løg blandingen og rør rundt. Tilsæt rødvin, honning og smag til med peber.
Tag kyllingelårene ud af ovnen (efter de 20 minutter) og sænk ovntemperaturen til 160 °C.
Læg kyllingelårene med skindsiden nedad i bacon/løgblandingen i ét lag (evt. i et ovnfast fad).
Læg gulerodden ned ved siden af.sammen med skalotteløgene.
Tilsæt champignonerne (eventuelt ovenpå kyllingerne - de skal nok svinde ind). Tilsæt vand så det når 3/4 op af kyllingelårene.
Varm op til kogning (hvis det er i panden) og sæt derefter ind i ovnen i 20 minutter.
Tag kyllingelårene op og rør rundt i bacon/lkøg blandingen for at sikre den bliver får ens varme over det hele. Læg kyllingelårene tilbage så skindsiden kommer opad.
Smag på sovsen og tilsæt mere salt hvis nødvendig. Sæt i ovnen i yderligere ca. 20 minutter.
Umiddelbart før servering grilles lårene i fadet/panden i 3 - 4 minutter.
Hvis retten serveres senere varmes den først op i ovnen og grilles dernæst 3 - 4 minutter.
Anretning:
Serveres med ris pilaf, brød og salat.