Ingredienser til 4:

  • 4 kyllinglår (m over- og underlår)
  • 155 g bacon i tern
  • 1 mellem løg, hakket
  • 4 fed hvidløg, knust
  • Salt
  • 3 spsk hvedemel
  • 1 gulerod
  • 8 skalotteløg
  • 2 lauerbærblade
  • 225 g hvide champignon (eller lign)
  • 360 ml rødvin
  • 2 spsk honning
  • Peber, friskkværnet
  • Eventuelt
    • Persille, hakket
    • Citronconfit, juliennet
    • Citronskal, revet
    • Gremolata

Tilberedning:

Varm ovnen op til 220 °C. Læg kyllingerne i ovnen i 20 minutter (evt. på rist).

Mens kyllingelårene er i ovnen svitches bacon, løg og hvidløg i en pande. Tilsæt 2 - 3 fingerdrys salt. Tilsæt vand så det lige dækker ingredienserne.

Ved høj varme koges vandet ind (ca. 5 minutter).

Ved svagere varme og rør indtil løgene er karameliserede (ca. 5 minutter yderligere).

Drys mel over bacon / løg blandingen og rør rundt. Tilsæt rødvin, honning og smag til med peber.

Tag kyllingelårene ud af ovnen (efter de 20 minutter) og sænk ovntemperaturen til 160 °C.

Læg kyllingelårene med skindsiden nedad i bacon/løgblandingen i ét lag (evt. i et ovnfast fad).

Læg gulerodden ned ved siden af.sammen med skalotteløgene.

Tilsæt champignonerne (eventuelt ovenpå kyllingerne - de skal nok svinde ind). Tilsæt vand så det når 3/4 op af kyllingelårene.

Varm op til kogning (hvis det er i panden) og sæt derefter ind i ovnen i 20 minutter.

Tag kyllingelårene op og rør rundt i bacon/lkøg blandingen for at sikre den bliver får ens varme over det hele. Læg kyllingelårene tilbage så skindsiden kommer opad.

Smag på sovsen og tilsæt mere salt hvis nødvendig. Sæt i ovnen i yderligere ca. 20 minutter.

Umiddelbart før servering grilles lårene i fadet/panden i 3 - 4 minutter.

Hvis retten serveres senere varmes den først op i ovnen og grilles dernæst 3 - 4 minutter.

Anretning:

Serveres med ris pilaf, brød og salat.