Ingredienser (4 pers.)

  • 2 mørbrad
  • 50 g smør
  • 1/2 tsk salt
  • 1/8 tsk friskkværnet peber 

    Sauce:
  • 2 dl piskefløde
  • 1 tsk kulør
  • 1 appelsin
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk friskkværnet peber 

Fremgangsmåde:

Sener og hinder skæres af mørbraderne. Smørret gyldnes i en gryde, hvori mørbraderne brunes lidt. Krydres med salt og peber.

Mørbraderne tages op af gryden, og piskefløden kommes i sammen med kulør. Smages til med appelsinsaft, salt og peber. Saucen gives et opkog, inden mørbraderne igen lægges tilbage i gryden, og det hele steger under låg i 20 min. Saucen kan om ønskes jævnes lidt.

Ved anretningen skæres mørbraderne i skiver, lægges i et dybt fad og overhældes med saucen

Servering:

Serveres med løse ris.

Fra Nyvejs Opskriftsamling