Ingredienser til 4 personer

Koteletter

  • 50 g salt
  • 1 l vand
  • 1 stort skalotteløg
  • 10 fed hvidløg
  • 1 citron
  • 1 spsk salvieblade (hårdt pakkede)
  • 2 lauerbærblade
  • 1 spsk sorte peberkorn
  • 4 store koteletter (á 225 g)
  • olie til stegning
  • mel
  • 1 æg
  • rasp

Sauce

  • 85 g smør
  • 4 citronskiver (3 mm)
  • 3 spsk kapers
  • 1 spsk finthakket persille

Tilberedning

Koteletter

Knus hvidløgene. Knus peberkornene let i en morter. Varm vand med salt, citron, løg, hvidløg, salvie, peberkorn og lauerbærblade i en gryde. Varm op så det simrer og saltet opløses.

Afkøl til rumtemperatur og dernæst køleskabstemperatur.

Læg koteletterne i lagen i 6 - 8 timer.

Smid lagen væk og tør koteletterne af i køkkenrulle.

Lad dem hvile i 1 time.

Dyp i mel, æg og rasp.

Steg i olie (6 - 12 mm) så olien bruser op til midt på koteletterne i 3 - 4 minutter på hver side.

Lad koteletterne hvile mens saucen tilberedes.

Sauce

Varm smørret op ved lav varme.

Når smørret begynder at smelte tilsættes citron i ét lag og kapers.

Øg varmen til medium/høj og rør rundt.

Når smørret er varmt og skummende tilsættes persillen.

Tag gryden af varmen og rør rundt.

Anretning

Server f.eks. med kartofler og ærter.

Held noget af sovsen over koteletterne og læg en citronskive og noget kapers ovenpå.

[Kilde: Michael Ruhlman - Twenty]