Ingredienser til 4 personer:

  • 1/2 l. sødmælk
  • 1/2 l grøntsagsbouillon
  • 1 stor spsk smør
  • 1 stor spsk mel
  • 1/4 piskefløde
  • 100 g tørrede karl johan
  • 7-800 g blandede svampe,- kantarel, shitake, kejserhat, dødstrompet etc.
  • 2 porrer
  • 2 gulerødder
  • 1/4 knoldselleri
  • 2 skalotteløg
  • 1 bundt persille
  • 1 citron
  • 2-3 fed hvidløg
  • Panko (rasp)
  • Parmesan
  • Friske lasagneplader

Tilberedning:

Udblød halvdelen af Karl Johan svampene. Resten blendes til fint pulver.

Til bechamel smeltes smørret i en gryde og melet bages af. Tilsæt grøntsagsbouillon og sødmælk under piskning og lad den koge igennem et par minutter. Kom halvdelen af saucen i en blender sammen med de udblødte Karl Johan svampe og blend et minut. Kom indholdet fra blenderen tilbage i saucen, justér den med fløde og smag den til med Karl Johan pulver, salt og peber. Konsistensen må ikke være alt for tynd, men heller ikke tyk som en stuvning.

Svampene renses, skæres i passende stykker og steges i smør sammen med de finthakkede skalotteløg og porrer. De krydres med salt og peber og sættes til side.

Gulerødder og selleri skæres i ganske fin brunoise.

Persillen hakkes fint og blandes med hakket hvidløg og revet citronskal.

I et passende gratinfad kommes først lidt sauce, derpå et lag lasagneplader, så svampeblanding og lidt grøntsagsbrunoise, så sauce igen og et drys af persilleblandingen. Fortsæt på samme måde og afslut med et lag lasagneplader, sauce og drys af panko og parmesan.

Bag lasagnen i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter til overfladen er sprød.

[DR1 05. november 2012 kl. 18:00 med James Prise]