Ingredienser
- 1,5 L rødvin
- 7 hele kardemomme (el. 1 tsk knust)
- 20 hele nelliker
- 2 hele kanel
- 1 hele ingefær
- 1 laurbærblade
- 1 dl sukker
- skal og saft af ½ citroner
- skal og saft af ½ appelsiner
- 1 dl vand
- rom
- rosiner
- hakkede mandler
Et par dage (eller uger) før hældes rom ud over rosinerne og de stilles i køleskab under tætsluttende låg.
Dagen før hældes 1 L rødvin op i en lille gryde. Krydderier, sukker, citron, appelsin og vand kommes ved og koges 1/2 time under låg. Stil til side og lad det trække til næste dag.
Si krydderblandingen over i en større gryde. Hæld resten af rødvinen ved og hold blandingen på 80C. Ikke varmere. Smag til.
Lige før servering kommes hakkede mandler og rosiner i.