Ingredienser

  • 1,5 L rødvin
  • 7 hele kardemomme (el. 1 tsk knust) 
  • 20 hele nelliker
  • 2 hele kanel
  • 1 hele ingefær
  • 1 laurbærblade
  • 1 dl sukker
  • skal og saft af ½ citroner
  • skal og saft af ½ appelsiner
  • 1 dl vand
  • rom
  • rosiner
  • hakkede mandler

 

Et par dage (eller uger) før hældes rom ud over rosinerne og de stilles i køleskab under tætsluttende låg.

Dagen før hældes 1 L rødvin op i en lille gryde. Krydderier, sukker, citron, appelsin og vand kommes ved og koges 1/2 time under låg. Stil til side og lad det trække til næste dag.

Si krydderblandingen over i en større gryde. Hæld resten af rødvinen ved og hold blandingen på 80C. Ikke varmere. Smag til.

Lige før servering kommes hakkede mandler og rosiner i.