Ingredienser til 4 personer (20 - 25 blinis a 6 cm):
- 60 g boghvedemel
- 60 g hvedemel
- 1/4 tsk. salt
- 10 g gær
- 1 dl mælk
- 1 stort æg, som deles i blomme og hvide
- 1 dl cremefraiche
Tilberedning:
- Lun mælken og rør gæren i.
- Tilsæt æggeblomme, cremefraiche og salt og rør det sammen.
- Nu tilsættes melet ad et par gange, og dejen til dine blinis med boghvedemel piskes hurtigt til en jævn masse.
- Lad blinisdejen hæve i ca. 1 time.
- Pisk æggehviden stiv og vend den forsigtigt i dejen. Nu er dejen til blinis med boghvedemel klar til bagning.
- Bag bliniserne på en blinispande. Brug lidt fedtstof til hver blinis.
- Afhængig af temperatur og tykkelse bages de i 1 - 2 minutter på hver side
Kilde: forret-forretter.dk/