Ingredienser til 4 personer (20 - 25 blinis a 6 cm):

  • 60 g boghvedemel
  • 60 g hvedemel
  • 1/4 tsk. salt
  • 10 g gær
  • 1 dl mælk
  • 1 stort æg, som deles i blomme og hvide
  • 1 dl cremefraiche

 

Tilberedning:

  1. Lun mælken og rør gæren i.
  2. Tilsæt æggeblomme, cremefraiche og salt og rør det sammen.
  3. Nu tilsættes melet ad et par gange, og dejen til dine blinis med boghvedemel piskes hurtigt til en jævn masse.
  4. Lad blinisdejen hæve i ca. 1 time.
  5. Pisk æggehviden stiv og vend den forsigtigt i dejen. Nu er dejen til blinis med boghvedemel klar til bagning.
  6. Bag bliniserne på en blinispande. Brug lidt fedtstof til hver blinis.
  7. Afhængig af temperatur og tykkelse bages de i 1 - 2 minutter på hver side

Kilde: forret-forretter.dk/