Ingredienser til 3 - 4 personer:

  • Pandekager
    • Spinat, 250 g
    • Bagepulver, 5 g
    • Hvedemel, 110 g
    • Æg, 1 stk
    • Smør, smeltet, 50 g
    • Salt, 3 g
    • Spidskommen, 3 g
    • Mælk, 150 g
    • Forårsløg, fintskåret, 100 g
    • Grøn chilli, 1 stk
    • Æggehvide, 1 stk
    • Olie til stegning
  • Limesmør
    • Smør, blødt, 100 g
    • Lime, revet, 1 stk
    • Limejuice, 8 g
    • Salt, 2 g
    • Peber, 1 g
    • Koriander, hakket
    • Hvidløg, 1 fed
    • Chiliflager eller paprika, 1 g

Tilberedning:

  • Limesmør
    1. Lav først smørret. Rør smørret blødt og tilsætte de øvrige ingredienser. Rul det til en rulle i husholdningsfilm. Sæt det i køleskab.
  • Pandekager
    1. Spinaten vaskes grundigt. Damp den i en gryde under låg. Køle af. Pres væden ud af spinaten og hak den groft.
    2. Bland pandekagedejen. Mel, bagepulver, hele æg, smeltet smør, salt spidskommende og mælk piske sammen til den er jævn og uden klumper. Tilsæt fintskåret forårsløg, chili og spinat og bland med en gaffel. Pisk æggehvide stiv og fold den ind i dejen.
    3. Hæld olie på en pande eller blinispande. To spiseskefuld dej til hver pandekage – pandekagen skal være ca 7 cm i diameter og 1 cm tykke – pres forsigt dejen ned. Steg i ca.2 min på hver side til pandekagen er gylden-grøn.
    4. Holdes varm til servering
  • Servering
    1. Anrettes for eksempel på en bund af snittet salat
    2. Læg en klat limesmør ovenpå hver pandekage
    3. Pynt eventuelt med lidt løgspirer

Kilde: Frit efter Dorte Marcussen