Ingredienser til 20 styk

  • 30 g Gær
  • 7 dl. Vand ~700 g
  • 2 spsk. Rapsolie ~27,3 g
  • 2 spsk. Hvidt sukker ~27 g
  • 2 tsk. Havsalt ~10 g
  • 800 g Hvedemel
  • 200 g Havregryn
Tilberedning
Rør gæren ud i det kolde vand. Tilsæt rapsolie, sukker, salt, hvedemel og havregryn. Rør dejen ud med en røreske til den er ensartet og hænger sammen i en stor klump. Dejen skal ikke æltes med hænderne. Dæk skålen med film og stil den i køleskabet til næste dag.
 
Tænd ovnen på 180º C varmluft/200º C alm. ovn
 
Læg bagepapir på en bageplade. Form 20 boller med 2 spiseskeer, ved at tage dej op svarende til en bolle på den ene spiseske og skubbe dejen ned på bagepapiret med den anden. Lad bollerne efterhæve ca. 10 minutter. Pensl bollerne med mælk og bag dem i ca. 20-25 min. til de er gyldne. Stil de nybagte boller til afkøling på en bagerist.
 
Tip: Bollerne er meget velegnede til frysning. Havregryn kan erstattes af grahamsmel.