Ingredienser:

Opstart:

  • Vand, 300 g
  • Hvedemel, 60 g
  • Grahamsmel, 60 g
  • Rugmel, 55 g

Opfriskning:

  • Vand, 200 g
  • Gammelt surdej, 1 dl
  • Hvedemel, 60 g
  • Grahamsmel, 60 g

Tilberedning:

Opstart:

Bland ingredienserne godt så de er uden klumper. Opbevar i et glas eller plastbeholder med låg. Låget skal sidde løst på.

Surdejen står i 4 døgn og piskes op 2 gange i døgnet.

Hvis dejen ikke smager surt efter 4 dage skal den stå 1 - 2 døgn mere.

Hvis surdejen ikke bruges når den er færdig skal den opfriskes.

Surdejen kan gemmes 5 - 6 dage ved stuetemperatur. Den kan også gemmes 2 uger i køleskab. Efter gemning skal den opfriskes.

Opfriskning:

Bland ingredienserne grundigt og lad det udvikle sig i 8 - 24 timer i en beholder med løst låg før brug.

Pisk den op midtvejs.

Kilde: meyersmad.dk