Ingredienser:
Opstart:
- Vand, 300 g
- Hvedemel, 60 g
- Grahamsmel, 60 g
- Rugmel, 55 g
Opfriskning:
- Vand, 200 g
- Gammelt surdej, 1 dl
- Hvedemel, 60 g
- Grahamsmel, 60 g
Tilberedning:
Opstart:
Bland ingredienserne godt så de er uden klumper. Opbevar i et glas eller plastbeholder med låg. Låget skal sidde løst på.
Surdejen står i 4 døgn og piskes op 2 gange i døgnet.
Hvis dejen ikke smager surt efter 4 dage skal den stå 1 - 2 døgn mere.
Hvis surdejen ikke bruges når den er færdig skal den opfriskes.
Surdejen kan gemmes 5 - 6 dage ved stuetemperatur. Den kan også gemmes 2 uger i køleskab. Efter gemning skal den opfriskes.
Opfriskning:
Bland ingredienserne grundigt og lad det udvikle sig i 8 - 24 timer i en beholder med løst låg før brug.
Pisk den op midtvejs.
Kilde: meyersmad.dk