Ingredienser til 2 brød:

  • Vand, 500 g
  • Surdej, opfrisket, 320 g
  • Salt, 15 - 18 g
  • Mel i alt 825 g
    • Hvedekerner, knækkede, 50 g
    • Fuldkorn 1 (f.eks. Grahamsmel), 100 - 125 g
    • Fuldkorn 2 (f.eks. Hvid hvedemel), 100 - 125 g
    • Hvedemel, fintmalet, højprotein, resten 600 g

Tilberedning:

For surdej se opskrift her.

Blandingen æltes længe til dejen er sammenhængende og elastisk. Hold evt. en pause.

Hæves i skålen i ca 4 timer afhængig af temperatur.

Formes til 2 brød der hæves på pladen i 6 timer i en kasse, som f.eks. kan være en lille bradepande med bradepandelåg. Det er meget vigtigt at brødene ikke overgærer.

Bages ved 230 ºC til de er mørke efter ca ??? minutter. Centertemperatur skal være ???.

Kilde: Peter Mouritsen.