Tilberedningstid ca. 3 timer
Ingredienser til 1 bradepande:
Dej:
- Hvedemel, tipo-00, gerne Manitoba, 800 g
- Vand, 600 g
- Gær, 50 g
- Sukker, 15 g
- Salt, 10 g
- Olivenolie, 56 g
Pynt:
- Rosmarin, frisk
- Timean, frisk
- Smør, 150 g
- Peber
- Oliven, sorte, 200 g
- Pinjekerner, 50 g
- Salt, groft
Tilberedning:
Oplæs gæren i sukker, salt, olie i lidt af vandet.
Tilsæt melet og resten af vandet. Dejen æltes godt i mindst 5 minutter.. Konsistensen skal være let klæbrig.
Dejen hæver en time.
Dejen slås ned og formes på en bradepande. Min bradepande er 25 * 36 cm. Læg et lag bagepapir under og over inden udrulningen.
Brødet hæver i 30 minutter.
Brødet pensles med lidt olie. Prik huller i dejen med en finger.
Pynt med små klumper smør over brødet. Drys peber, rosmarin og peber over. Slut af med oliven, pinjekerner og groft salt.
Bages ved 200 °C til brødet har en let gylden farve - ca. 20 minutter.