Tilberedningstid ca. 3 timer

Ingredienser til 1 bradepande:

Dej:
  • Hvedemel, tipo-00, gerne Manitoba, 800 g
  • Vand, 600 g
  • Gær, 50 g
  • Sukker, 15 g
  • Salt, 10 g
  • Olivenolie, 56 g
Pynt:
  • Rosmarin, frisk
  • Timean, frisk
  • Smør, 150 g
  • Peber
  • Oliven, sorte, 200 g
  • Pinjekerner, 50 g
  • Salt, groft

Tilberedning:

Oplæs gæren i sukker, salt, olie i lidt af vandet.

Tilsæt melet og resten af vandet. Dejen æltes godt i mindst 5 minutter.. Konsistensen skal være let klæbrig.

Dejen hæver en time.

Dejen slås ned og formes på en bradepande. Min bradepande er 25 * 36 cm. Læg et lag bagepapir under og over inden udrulningen.

Brødet hæver i 30 minutter.

Brødet pensles med lidt olie. Prik huller i dejen med en finger.

Pynt med små klumper smør over brødet. Drys peber, rosmarin og peber over. Slut af med oliven, pinjekerner og groft salt.

Bages ved 200 °C til brødet har en let gylden farve - ca. 20 minutter.