Ingredienser til 2 brød:

  • Vand, 6 dl
  • Gær, 50 g
  • Honning, 6120 g
  • Margarine, flydende, 6 sp
  • Salt, 20 g
  • Kardemomme, stødt, 1 tsk., eventuelt
  • Hvedemel, 1000 g
    • Hvidhvede-mel, f.eks. 200 g
    • Hvedemel, resten

Tilberedning

Lunken vand tilsættes gær og dernæst honning, margarine, kardemomme og salt.

Melet tilsættes og der røres i ca. 5 minutter. Tilsæt mel til dejen netop slipper skålen.

Hæver 1 time og formes til 2 brød, evt i bageforme.

Hæver 30 minutter og ridses og pensles med vand.

Bages 25 - 30 minutter nederst i ovnen.

Info:

Hvidhvede er en hvedesort der kan formales fint (som hvidt hvedemel) med alle skaldele og samtidig have meget større hæveevne end almindeligt hvedemel.