Ingredienser til 2 brød:
- Vand, 6 dl
- Gær, 50 g
- Honning, 6120 g
- Margarine, flydende, 6 sp
- Salt, 20 g
- Kardemomme, stødt, 1 tsk., eventuelt
- Hvedemel, 1000 g
- Hvidhvede-mel, f.eks. 200 g
- Hvedemel, resten
Tilberedning
Lunken vand tilsættes gær og dernæst honning, margarine, kardemomme og salt.
Melet tilsættes og der røres i ca. 5 minutter. Tilsæt mel til dejen netop slipper skålen.
Hæver 1 time og formes til 2 brød, evt i bageforme.
Hæver 30 minutter og ridses og pensles med vand.
Bages 25 - 30 minutter nederst i ovnen.
Info:
Hvidhvede er en hvedesort der kan formales fint (som hvidt hvedemel) med alle skaldele og samtidig have meget større hæveevne end almindeligt hvedemel.