Ingredienser til 2 store brød:

Halv portion passer til 2 sodakageforme.

  • 1,5 dl hvedekerner
  • 3,5 dl rugkerner
  • 200 g havregryn
  • 280 g grahamsmel
  • 900 g rugmel
  • 300 g hvedemel
  • 1,7 l vand
  • 3 spsk salt
  • 1 (hvidt)øl
  • surdej
Tilberedning:
Bland alle ingredienser undtagen øl. Tag surdej fra. Rør øllen i rugbrødsdejen.
Rugbrødene hæver 12-24 timer i forme dækket med film (afhængigt af hvor levende surdejen er).
Pensles med olie og prikkes med en gaffel.
Bages på nederste rille i knap 2 timer ved 190 grader (til kernetemperaturen er 98 grader).
 
Surdej:  
Bland surdejen du tager fra med ½ dl rugmel, ½ dl hvedemel og 1 dl vand. Drysses med salt og opbevares på køl.