Ingredienser til 2 store brød:
Halv portion passer til 2 sodakageforme.
- 1,5 dl hvedekerner
- 3,5 dl rugkerner
- 200 g havregryn
- 280 g grahamsmel
- 900 g rugmel
- 300 g hvedemel
- 1,7 l vand
- 3 spsk salt
- 1 (hvidt)øl
- surdej
Tilberedning:
Bland alle ingredienser undtagen øl. Tag surdej fra. Rør øllen i rugbrødsdejen.
Rugbrødene hæver 12-24 timer i forme dækket med film (afhængigt af hvor levende surdejen er).
Pensles med olie og prikkes med en gaffel.
Bages på nederste rille i knap 2 timer ved 190 grader (til kernetemperaturen er 98 grader).
Surdej:
Bland surdejen du tager fra med ½ dl rugmel, ½ dl hvedemel og 1 dl vand. Drysses med salt og opbevares på køl.