Ingredienser:

  • Surdej, 150 - 200 g
  • Vand, 700 g (100%)
  • Hvedemel, 910 g (130%)
    • Groft mel, heraf 150 - 200 g
  • Salt, 18 g (2,5%)

Tilberedning:

Rør ingredienserne sammen, undtagen salt, i ca. 5 minutter.

Tag samme mængde surdej fra som blev brugt. Opbevar surdejen ved stuetemperatur i 12 timer og derefter i køleskab.

Tilsæt salt og rør i yderligere 3 minutter.

Lad dejen hæve i ca 4 timer ved stuetemperatur.

Lav brød af dejen. Mængderne passer til 3 brød. Form brødene ved at rulle som en snegl 3 gange på kryds. Brug evt. bageforme.

Lad brødene hæve 6 - 8 timer ved stuetemperatur.

Bages ved 230 °C.

Kilde: Peter Mouritsen