Ingredienser til 24 brød:
- 50 g gær
- 6 dl lunken vand
- 1 dl surmælksprodukt (tykmælk, yoghurt el lign)
- 1 tsk salt
- 130 g frugtpålæg, smørbar
- 80 g havregryn
- 230 g rugmel
- 40 g solsikkekerner
- 775 g hvedemel
Tilberedning:
Rør gæren ud i 1 dl lunken vand. Tilsæt resten af vandet og surmælksproduktet.
Tilsæt salt, frugtpålæg, havregryn, rugmel og solsikkekerner og rør rundt.
Tilsæt melet og ælt det godt igennem.
efterhæves i ca. 40 minutter.
Slå dejen ned og lav bollerne - f.eks. små aflange brød.
Lad bollerne efterhæve ca. 20 minutter.
Pensel bollerne med mælk eller surmælk og drys med havregryn eller solsikkekerner.
Bag bollerne i ovnen i ca. 20 minutter ved 200 °C.
[Kilde: Inspireret af en Cactus A/S opskrift]