Ingredienser til 24 brød:

  • 50 g gær
  • 6 dl lunken vand
  • 1 dl surmælksprodukt (tykmælk, yoghurt el lign)
  • 1 tsk salt
  • 130 g frugtpålæg, smørbar
  • 80 g havregryn
  • 230 g rugmel
  • 40 g solsikkekerner
  • 775 g hvedemel

Tilberedning:

Rør gæren ud i 1 dl lunken vand. Tilsæt resten af vandet og surmælksproduktet.

Tilsæt salt, frugtpålæg, havregryn, rugmel og solsikkekerner og rør rundt.

Tilsæt melet og ælt det godt igennem.

efterhæves i ca. 40 minutter.

Slå dejen ned og lav bollerne - f.eks. små aflange brød.

Lad bollerne efterhæve ca. 20 minutter.

Pensel bollerne med mælk eller surmælk og drys med havregryn eller solsikkekerner.

Bag bollerne i ovnen i ca. 20 minutter ved 200 °C.

[Kilde: Inspireret af en Cactus A/S opskrift]