Ingredienser til 6 stk:

  • 3½ dl lunken vand
  • 175 g durummel
  • 450 g hvedemel
  • 1½ spsk. vindruekerneolie
  • 25 g gær
  • 1½ tsk. salt
  • 1 spsk. sukker

Tilberedning:

Gær røres ud i det lunkne vand sammen med salt, sukker og olie.

Durummel og hvedemel tilsættes og det hele røres i røremaskine, hvis dejen ikke slipper skålen tilsættes lidt mere mel indtil dejen slipper.

Hæver 30 minutter.

Form til flade boller ca. 15 cm. i diameter. Læg på bageplade og lad dem hæve under viskestykke i 1½-2 timer (indtil ønsket tykkelse er nået - det tager lang tid).

Pensles med sammepisket æg og drysses med lidt durummel.

Bag ca. 15 minutter ved 225 grader.

Disse boller er meget store. Mange vil nok hellere lave 10 - 12 boller af portionen.

Kilde: http://www.newyorkerbyheart.com