Ingredienser til 16 boller:
- Dej
- Hvedemel, 1000 g
- Gær, 50 g
- Vand, lunkent, 550 g
- Sukker, 75 g
- Salt, 10 g
- Smør, blødt, 100 g
- Fyld
- Æg, 2 stk
- Rosiner, 100 g
- Frugt, kandiseret eller tørret, 100 g
Tilberedning:
- Opløs gæren i vandet
- Tilsæt hvedemel, sukker, salt og evt. bageenzymer til vandet og ælt det sammen
- Ælt dejen sammen med smørret og ælt i ca. 8 minutter. Dejen skal være smidig - brug f. eks vinduesprøven til at sikre dette.
- Dejen hæver i ca. 1 time
- Æg, rosiner og frugt blandes
- Dejen placeret på et bord og fyldet hældes i en fordybning i dejen. Dejen foldes omkring fyldet som en stor bolle.
- Dejen skæres i småstykker. Sørg for at fyldet blandes ind i dejen.
- Når dejen er delt i småstykker samles den i 16 boller / bunker og placeres på bagepapir på en bageplade
- Bollerne hæver i ca. 30 minutter
- Bollerne bages i ca 15 minutter ved 200 grC varmluft
Opskrift på Salling frugtboller som jeg husker dem fra før 2023. Salling frugtboller her i 2025 er anderledes ikke som denne.
Kilde frit efter Frugtboller a la Salling.