Ingredienser til 16 boller:

  • Dej
    • Hvedemel, 1000 g
    • Gær, 50 g
    • Vand, lunkent, 550 g
    • Sukker, 75 g
    • Salt, 10 g
    • Smør, blødt, 100 g
  • Fyld
    • Æg, 2 stk
    • Rosiner, 100 g
    • Frugt, kandiseret eller tørret, 100 g

Tilberedning:

  1. Opløs gæren i vandet
  2. Tilsæt hvedemel, sukker, salt og evt. bageenzymer til vandet og ælt det sammen
  3. Ælt dejen sammen med smørret og ælt i ca. 8 minutter. Dejen skal være smidig - brug f. eks vinduesprøven til at sikre dette.
  4. Dejen hæver i ca. 1 time
  5. Æg, rosiner og frugt blandes
  6. Dejen placeret på et bord og fyldet hældes i en fordybning i dejen. Dejen foldes omkring fyldet som en stor bolle.
  7. Dejen skæres i småstykker. Sørg for at fyldet blandes ind i dejen.
  8. Når dejen er delt i småstykker samles den i 16 boller / bunker og placeres på bagepapir på en bageplade
  9. Bollerne hæver i ca. 30 minutter
  10. Bollerne bages i ca 15 minutter ved 200 grC varmluft

Opskrift på Salling frugtboller som jeg husker dem fra før 2023. Salling frugtboller her i 2025 er anderledes ikke som denne.

Kilde frit efter Frugtboller a la Salling.