Ingredienser til 16 burgerboller:
- Dej
- Vand, 350 g
- Gær, 10 g
- Surdej, aktiveret, 100 g
- Æg, 2 stk
- Hvedemel, gerne Manitobamel, 650 g
- Grahansmel, 50 g
- Sigtemel, 50 g
- Sukker 55 g
- Salt, 10 g
- Smør, blødt, 90 g
- Klargøring til bagning
- Æg, 1 stk
- Sesamfrø
Tilberedning:
- Gæren og surdejen udrøres i vandet. Æggene røres i efterfulgt af mel, sukker og salt. Røre indtil dejen er glat og slipper røreskålen - typisk efter ca 5 minutters røring. Smørret deles i små klumper og røres i dejen til den igen er glat og slipper skålen.
- Dejen hviler i mindst 1 time og gerne i køleskab i op til 12 timer. Dejen skal være være pakket i film eller opbevares i beholder for at undgå udtørring.
- Dejen deles i 16 stykker (omkring 90 gram stykket), som formes til boller. Placeres på bageplade med god afstand imellem. Dækkes med bagepapir og presses med en anden bageplade til en tykkelse på ca 1 cm. Bagepapiret fjernes igen.
- Bollerne hæver i 2 -3 timer til dobbelt størrelse. Har dejen været i køleskab en time længere.
- Bollerne pensles med sammenpisket æg og drysses med sesamfrø.
- De bages ved 220 ºC varmluft til de er passende brune som på billedet - kernetemperatur ca. 96 ºC - typisk efter 10 - 13 minutter.
- Bollerne lægges på rist til afkøling