Ingredienser til 10 boller:

  • Vand, håndvarmt, 200 g
  • Mælk, 300 g
  • Gær, 25 g
  • Sukker, 36 g
  • Æg, 1 stk
  • Hvedemel, 750 g
  • Salt, 6 g
  • Rapsolie, 15 g
  • Smør, smeltet, 50 g

Tilberedning:

  1. Gæren opløses i vandet
  2. Alle ingredienserne frem til salt blandes og æltes i 5 minutter
  3. Dejen gnides med rapsolie og hæver i 40 minutter
  4. Dejen strammes op som en kugle, deles i 2 og hver halvdel strammes op som en kugle
  5. Hver dejkugle rulles ud til 40 * 40 cm kvadrat.
  6. De pensles med smeltet smør og foldes i 4 lag (ca 10 * 40 cm)
  7. De to dejstænger lægges ved siden af hinanden og skæres i 10 stykker. Skær gerne igennem begge stænger så stykkerne er lige store to-og-to.
  8. Læg stykkerne ovenpå hinanden to-og-to og pres en 5 – 10 mm pind i dejstykkerne på den lange led
  9. Dejstykkerne foldes ved at enderne presses sammen mod bunden
  10. Bollerne lægges på en bageplade med bagepapir, dækkes med et viskestykke og hæver i 15 minutter
  11. Bages ved 190 ºC i 30 minutter