Ingredienser til 10 boller:
- Vand, håndvarmt, 200 g
- Mælk, 300 g
- Gær, 25 g
- Sukker, 36 g
- Æg, 1 stk
- Hvedemel, 750 g
- Salt, 6 g
- Rapsolie, 15 g
- Smør, smeltet, 50 g
Tilberedning:
- Gæren opløses i vandet
- Alle ingredienserne frem til salt blandes og æltes i 5 minutter
- Dejen gnides med rapsolie og hæver i 40 minutter
- Dejen strammes op som en kugle, deles i 2 og hver halvdel strammes op som en kugle
- Hver dejkugle rulles ud til 40 * 40 cm kvadrat.
- De pensles med smeltet smør og foldes i 4 lag (ca 10 * 40 cm)
- De to dejstænger lægges ved siden af hinanden og skæres i 10 stykker. Skær gerne igennem begge stænger så stykkerne er lige store to-og-to.
- Læg stykkerne ovenpå hinanden to-og-to og pres en 5 – 10 mm pind i dejstykkerne på den lange led
- Dejstykkerne foldes ved at enderne presses sammen mod bunden
- Bollerne lægges på en bageplade med bagepapir, dækkes med et viskestykke og hæver i 15 minutter
- Bages ved 190 ºC i 30 minutter