Ingredienser:
Dej:
- Sødmælk, 200 g
- Gær, 25 g
- Salt, 6 g
- Sukker, 6g
- Hvedemel, 325 g
Kryddersmør:
- Smør, blødt, 80 g
- Hvidløg, 4 fed
- Blandede krydderurter, 1 dl
Tilberedning:
- Mælken lunes
- Gær opløses i mælken.
- Salt og sukker tilsættes
- Hvedemel tilsættes og æltes 10 - 15 minutter til dejen er glat og smidig
- Dejen hæver er lunt sted
- Rør smør, hvidløg og krydderurter sammen
- Dejen rulles ud i rektangel med ca. 5 mm tykkelse
- Kryddersmørblandingen smøres ud på dejen
- Dejen rulles sammen på den lange led til en roulade
- Skær rouladen igennem på langs
- De to dele flettes sammen mens skærefladen hele tiden vendes opad
- Fletbrødet dækkes med et viskestykke og hæver i 30 minutter
- Ovnen opvarmes til 225 ºC og brødet bages i ca 15 minutter
- Serveres lunt eller afkølet
Kilde: Inspiration fra madformadelskere.dk