Ingredienser:

Dej:

  • Sødmælk, 200 g
  • Gær, 25 g
  • Salt, 6 g
  • Sukker, 6g
  • Hvedemel, 325 g

Kryddersmør:

  • Smør, blødt, 80 g
  • Hvidløg, 4 fed
  • Blandede krydderurter, 1 dl

Tilberedning:

  1. Mælken lunes
  2. Gær opløses i mælken.
  3. Salt og sukker tilsættes
  4. Hvedemel tilsættes og æltes 10 - 15 minutter til dejen er glat og smidig
  5. Dejen hæver er lunt sted
  6. Rør smør, hvidløg og krydderurter sammen
  7. Dejen rulles ud i rektangel med ca. 5 mm tykkelse
  8. Kryddersmørblandingen smøres ud på dejen
  9. Dejen rulles sammen på den lange led til en roulade
  10. Skær rouladen igennem på langs
  11. De to dele flettes sammen mens skærefladen hele tiden vendes opad
  12. Fletbrødet dækkes med et viskestykke og hæver i 30 minutter
  13. Ovnen opvarmes til 225 ºC og brødet bages i ca 15 minutter
  14. Serveres lunt eller afkølet

Kilde: Inspiration fra madformadelskere.dk