Ingredienser til 1 brød:

  • Sødmælk, 350 g
  • Gær, 25 g
  • Sukker, 12 g
  • Salt, 6 g
  • Hvedemel, 500 g
  • Smør, blødt

Tilberedning tager ca 1 time 40 minutter:

  1. Varm mælken op til højst 40 ºC
  2. Rør gæren ud i mælken
  3. Tilsæt salt, sukker og det bløde smør
  4. Tilsæt hvedemel og rør dejen i 8 - 10 minutter
  5. Lad dejen blive i røreskålen, dæk med film og lad hæve i 25 minutter
  6. Stræk dejen og fold dejen i 3 lag. Gentag en gang.
  7. Stræk dejen, læg den i en sodakageform og hæv dejen i 30 minutter
  8. Brødet bages
    1.  enten i 25 minutter varmluft ved 200 ºC
    2. eller i 15 minutter dampovn efterfulgt af 10 minutter varmluft
  9. Kernetemperaturen skal være 96 ºC

Egner sig til frysning, evt i skiver