Ingredienser til 1 brød:
- Sødmælk, 350 g
- Gær, 25 g
- Sukker, 12 g
- Salt, 6 g
- Hvedemel, 500 g
- Smør, blødt
Tilberedning tager ca 1 time 40 minutter:
- Varm mælken op til højst 40 ºC
- Rør gæren ud i mælken
- Tilsæt salt, sukker og det bløde smør
- Tilsæt hvedemel og rør dejen i 8 - 10 minutter
- Lad dejen blive i røreskålen, dæk med film og lad hæve i 25 minutter
- Stræk dejen og fold dejen i 3 lag. Gentag en gang.
- Stræk dejen, læg den i en sodakageform og hæv dejen i 30 minutter
- Brødet bages
- enten i 25 minutter varmluft ved 200 ºC
- eller i 15 minutter dampovn efterfulgt af 10 minutter varmluft
- Kernetemperaturen skal være 96 ºC
Egner sig til frysning, evt i skiver