Ingredienser til 12 boller:

  • Gær, 25 g
  • Sødmælk, 250 g
  • Salt, 6 g
  • Sukker, 50 g
  • Kardemomme, stødt, 6 g
  • Æg, 2 stk (store)
  • Hvedemel,12% protein, 600 g
  • Smør, blødt, 75 g

Tilberedning:

  1. Bagning
    1. Gæren smuldres og røres ud i mælken, der er opvarmet til højst 40 ºC
    2. Tilsæt salt, sukker, kardemomme, æg og det meste af melet
    3. Rør 10 minutter med røremaskine ved middel hastighed
    4. Rør langsommere og tilsæt smør og mere mel. Konsistensen skal være blød
    5. Lad dejen hvile i 20 minutter
    6. Smør bradepande / fladt fad på ca 17 * 28 cm med smør eller olie
    7. Lav boller af dejen og læg dem tæt i bradepanden
    8. Lad bollerne hæve lunt i 1 time
    9. Bag i ovn ved 190 ºC i ca. 20 minutter
  2. Servering
    1. Flæk bollerne i halve
    2. Rist hvederne i ovnen ved 225 ºC i ca 6 minutter
    3. Serveres f. eks. med smør, ost og marmelade

Kilde: Frit efter Blomsterberg