Ingredienser til 12 boller:
- Gær, 25 g
- Sødmælk, 250 g
- Salt, 6 g
- Sukker, 50 g
- Kardemomme, stødt, 6 g
- Æg, 2 stk (store)
- Hvedemel,12% protein, 600 g
- Smør, blødt, 75 g
Tilberedning:
- Bagning
- Gæren smuldres og røres ud i mælken, der er opvarmet til højst 40 ºC
- Tilsæt salt, sukker, kardemomme, æg og det meste af melet
- Rør 10 minutter med røremaskine ved middel hastighed
- Rør langsommere og tilsæt smør og mere mel. Konsistensen skal være blød
- Lad dejen hvile i 20 minutter
- Smør bradepande / fladt fad på ca 17 * 28 cm med smør eller olie
- Lav boller af dejen og læg dem tæt i bradepanden
- Lad bollerne hæve lunt i 1 time
- Bag i ovn ved 190 ºC i ca. 20 minutter
- Servering
- Flæk bollerne i halve
- Rist hvederne i ovnen ved 225 ºC i ca 6 minutter
- Serveres f. eks. med smør, ost og marmelade
Kilde: Frit efter Blomsterberg