Ingredienser til 16 boller:

  • Dej
    • Kærnemælk, 320 g
    • Gær, 40 g
    • Rapsolie, 22 g
    • Sukker, 24 g
    • Kanel, 10 g
    • Æbler, 240 g
    • Æggemasse (hvide og blomme), ca. 80 g
    • Grahamsmel, 90 g
    • Hvedemel, 500 g
  • Pensling
    • Æggemasse, ca 20 g
    • Mælk, ca 30 g
    • Perlesukker

Tilberedning:

  1. Lun kærnemælk og bland med gær i en røreskål
  2. Tilsæt rapsolie, sukker og kanel
  3. Skyl æbler, riv dem og rør sammen i røreskålen
  4. Bland grahamsmel i røreskålen
  5. Tilsæt hvedemel og ælt dejen grundigt
  6. Lad dejen hæve i 30 minutter
  7. Form dejen til boller, sæt dem på bageplader og lad hæve i 15 minutter
  8. Æggemassen og mælk piskes sammen og bollerne pensles
  9. Drys evt med perlesukker
  10. Bages i ovn ved 200 ºC i ca 15 minutter
  11. Bollerne køles på rist