Udskriv

Ingredienser til 16 boller:

Tilberedning:

  1. Opløs gær i lun mælk og kartoffelvand i en skål
  2. Bland Kartoffelmos, smør, sukker, honning og salt i røreskålen. Tilsæt gærvæsken og rør til blandingen er homogen. Tilsæt melet lidt a gangen.
  3. Dæk røreskålen til med film og lad det hæve lunt i 10 - 12 timer.
  4. Slå dejen ned, form 16 boller og lad hæve til dobbelt størrelse (1 - 2 timer).
  5. Varm ovnen op til 220 ºC og bag bollerne 10 - 12 min.
  6. Pisk æg og mælk sammen.
  7. Tag bollerne ud af ovnen og dyb dem i ægge/mælke blandingen.
  8. Drys evt. med sesamfrø og bag bollerne videre i ovnen i 3 - 4 min til bollerne er gyldne og blanke. Centertemperatur ca 96 ºC.
  9. Lad bollerne hvile 5 - 10 minutter før servering

Kilde: pias-blog

Visninger: 582