Ingredienser til 12 hveder:

  • Mælk, 200 g
  • Gær, 20 g  / 40 g
  • Æg, 2 stk
  • Sukker, 14 g
  • Hvedemel, 450 g
  • Salt, 6 g
  • Kardemomme, 3 g
  • Smør, 100 g
  • Æg til pensling, 1 stk

Tilberedning:

  1. Smelt smør i en gryde
  2. Tilsæt mælk og æg. Rør sammen
  3. Til hurtig bagning bruges 40 g gær og til hævning i køleskab natten over bruges 20 g gær, som røres i blandingen
  4. Tilsæt mel, sukker, salt og kardemomme til dejen er smidig
  5. Lad dejen hæve
    1. Hurtighævning: 1 time
    2. Langtidshævning: 8 - 12 timer i køleskab efterfulgt af 1 - 2 timer ved stuetemperatur
  6. Hæld dejen ud på bordet og ælt godt igennem i hånden
  7. Del dejen op i 12 dele
  8. Form bollerne og læg dem i en bradepande med bagepapir med kort afstand (1 - 2 cm) så de vokser en smule sammen
  9. Bag i varmluft ovn på 180 ºC i 16 - 17 minutter

Servering:

  1. Ristes i varmluftovn på 225 ºC i ca. 5 minutter
  2. Serveres med smør, ost, marmelade m.v. - ofme sammen med te