Ingredienser til 12 hveder:
- Mælk, 200 g
- Gær, 20 g / 40 g
- Æg, 2 stk
- Sukker, 14 g
- Hvedemel, 450 g
- Salt, 6 g
- Kardemomme, 3 g
- Smør, 100 g
- Æg til pensling, 1 stk
Tilberedning:
- Smelt smør i en gryde
- Tilsæt mælk og æg. Rør sammen
- Til hurtig bagning bruges 40 g gær og til hævning i køleskab natten over bruges 20 g gær, som røres i blandingen
- Tilsæt mel, sukker, salt og kardemomme til dejen er smidig
- Lad dejen hæve
- Hurtighævning: 1 time
- Langtidshævning: 8 - 12 timer i køleskab efterfulgt af 1 - 2 timer ved stuetemperatur
- Hæld dejen ud på bordet og ælt godt igennem i hånden
- Del dejen op i 12 dele
- Form bollerne og læg dem i en bradepande med bagepapir med kort afstand (1 - 2 cm) så de vokser en smule sammen
- Bag i varmluft ovn på 180 ºC i 16 - 17 minutter
Servering:
- Ristes i varmluftovn på 225 ºC i ca. 5 minutter
- Serveres med smør, ost, marmelade m.v. - ofme sammen med te