Tilberedelsestid: ca. 2:30 timer
Ingredienser til 8 brød:
- Vand, koldt, 400 g
- Gær, 20 g
- Hvedemel, manitoba, 600 g
- Salt, 7 g
- Sukker, 5 g
- Olivenolie, 10 g
Tilberedning:
- Rør gøren ud i vandet
- Bland mel, salt og sukker
- Tilsæt melet til vandet lidt ad gangen og ælt i 10 - 12 minutter ved middel hastighed. Dejen skal være temmelig fast.
- Fold dejen nogle gange (fagudtryk: virk dejen) og lad den hæve til dobbelt størrelse (ca en time) under husholdningsfilm og viskestykke
- Fold dejen igen.
- Del dejen i portioner af 125 g
- Lav boller af dejstykkerne og lad dem hævei 15 minutter
- Varm ovnen op til 250 ºC med varmluft
- Rul bollerne ud til ca 5 millimeters tykkelse
- Hæv brødene i 15 minutter
- Rul ud igen til 5 millimeters tykkelse
- Hæv brødene i 10 minutter
- Bag bollerne i 6 - 7 minutter
- Dæk evt de bagte brød med et hårdtopvredet viskestykke