Tilberedelsestid: ca.  2:30 timer

Ingredienser til 8 brød:

  • Vand, koldt, 400 g
  • Gær, 20 g
  • Hvedemel, manitoba, 600 g
  • Salt, 7 g
  • Sukker, 5 g
  • Olivenolie, 10 g

Tilberedning:

  1. Rør gøren ud i vandet
  2. Bland mel, salt og sukker
  3. Tilsæt melet til vandet lidt ad gangen og ælt i 10 - 12 minutter ved middel hastighed. Dejen skal være temmelig fast.
  4. Fold dejen nogle gange (fagudtryk: virk dejen) og lad den hæve til dobbelt størrelse (ca en time) under husholdningsfilm og viskestykke
  5. Fold dejen igen.
  6. Del dejen i portioner af 125 g
  7. Lav boller af dejstykkerne og lad dem hævei 15 minutter
  8. Varm ovnen op til 250 ºC med varmluft
  9. Rul bollerne ud til ca 5 millimeters tykkelse
  10. Hæv brødene i 15 minutter
  11. Rul ud igen til 5 millimeters tykkelse
  12. Hæv brødene i 10 minutter
  13. Bag bollerne i 6 - 7 minutter
  14. Dæk evt de bagte brød med et hårdtopvredet viskestykke