Ingredienser:

  • Hvedemel (>=12 g/100 g), 800 g, højproteinmel / manitobamel el lign
  • Vand, 600 g
  • Salt, 18 g
  • 1 Lille smule gær (kugle på ca 1 cm i diameter)

Tilberedning:

Dej - 12 - 18 timer før bagning:

  1. Opløs vand, salt og gær i en skål.
  2. Rør melet i indtil det er ensartet (ikke røre længe)
  3. Stil overdækket med plast til hævning 12 - 18 timer ved stuetemperatur.

Bagning:

  1. Tænd ovnen i god tid på 275 - 300 ºC
  2. Drys bordet med rigeligt mel
  3. Hæld dejen ud på bordet og fold ind 4 gange
  4. Del dejen i 3 stykker og træk dem til passende længde og læg dem på en bageplade
  5. Bag i 18 - 20 minutter
  6. Brødene vil have sorte pletter / ender før de er færdigbagte