Ingredienser til 7 boller:

  • Sødmælk, 300 g
  • Gær, 35 - 50 g
  • Hvedemel, 400 g
  • Fuldkornsmel, 100 g
  • Salt, 6 g
  • Sukker, 15 g
  • Smør, 30 g
  • Æg til pensling
  • Sesamfrø til drys

Tilberedning:

  1. Lun mælken og rør gæren ud i den
  2. Tilsæt blødt eller smeltet smør (ikke for varmt a h t gæren)
  3. Tilsæt mel, salt og sukker. Ælt dejen i 10 minutter
  4. Kom dejen i en skål og lad hæve i 35 minutter
  5. Stram dejen op og læg tilbage i skålen og lad hæve i 35 minutter
  6. Stram dejen op og læg tilbage i skålen og lad hæve i 35 minutter (igen)
  7. Del dejen i ca. 120 g boller, som strammes op (fold dejen ned under bollen)
  8. Læg bollerne på bageplade dækket med bagepapir. Tryk bollerne flade
  9. Dæk bollerne med bagepapir og sæt en bageplade, skærebræt eller lignende over for at holde bollerne flade
  10. Lad hæve i 30 minutter
  11. Fjern bagepladen / skærebrættet og lad hæve i yderligere 15 minutter
  12. Pensles med æg og drysses eventuelt med sesamfrø
  13. Bages i 15 minutter ved 200 grader (kernetemperatur 97 grader - sæt evt ovntemperaturen op mod slutningen hvis bollerne bruges med det samme)

Inspiration fra gastromand.dk