Ingredienser til 7 boller:
- Sødmælk, 300 g
- Gær, 35 - 50 g
- Hvedemel, 400 g
- Fuldkornsmel, 100 g
- Salt, 6 g
- Sukker, 15 g
- Smør, 30 g
- Æg til pensling
- Sesamfrø til drys
Tilberedning:
- Lun mælken og rør gæren ud i den
- Tilsæt blødt eller smeltet smør (ikke for varmt a h t gæren)
- Tilsæt mel, salt og sukker. Ælt dejen i 10 minutter
- Kom dejen i en skål og lad hæve i 35 minutter
- Stram dejen op og læg tilbage i skålen og lad hæve i 35 minutter
- Stram dejen op og læg tilbage i skålen og lad hæve i 35 minutter (igen)
- Del dejen i ca. 120 g boller, som strammes op (fold dejen ned under bollen)
- Læg bollerne på bageplade dækket med bagepapir. Tryk bollerne flade
- Dæk bollerne med bagepapir og sæt en bageplade, skærebræt eller lignende over for at holde bollerne flade
- Lad hæve i 30 minutter
- Fjern bagepladen / skærebrættet og lad hæve i yderligere 15 minutter
- Pensles med æg og drysses eventuelt med sesamfrø
- Bages i 15 minutter ved 200 grader (kernetemperatur 97 grader - sæt evt ovntemperaturen op mod slutningen hvis bollerne bruges med det samme)
Inspiration fra gastromand.dk