Ingredienser til 6 brød:
- 230 g mel
- 1 dl vand
-
28 g olie
-
38 g yoghurt
-
5 g sukker
-
6 g salt
-
5 g bagepulver
-
3 g tørgær / 12,5 g frisk gær
Tilberedels:
Oplæs gæren i vand.
Bland mel med sukker, salt og bagepulver. Bland olien i melet. Bland yoghurten i melet. Bland vandet med gær i. Bland til en dej, der skal være noget klistret. Brug evt. lidt olie på hænderne og ælt videre.
Hæv dejen i 3 – 6 timer dækket med plastfilm.
Put lidt olie på hænderne og del dejen i 6 stykker. Rul hver del lidt, dyp i mel og form til en kugle. Rul hver kugle ud til 6 – 7 mm tykkelse (ikke for tyndt).
Varm ovnen op i ca. 20 minutter på 250 ºC. Naan skal gerne bages på en stenplade (originalt i en tandori ovn).
Gnid hænderne ind i lidt olie og læg brødene på stenen / pladen.
Bagetid ca. 3 - 4 minutter.
Brødene pensles med smeltet, klaret smør (ghee) - eller gnid brødene med en klump smør.
Naan spises helst mens de endnu er lune.
Kilde: Opskrift på video fra Naan Bread Recipe by Manjula, Indian Vegetarian Gourmet