Ingredienser til 6 brød:

  • 230 g mel
  • 1 dl vand
  • 28 g olie
  • 38 g yoghurt
  • 5 g sukker
  • 6 g salt
  • 5 g bagepulver
  • 3 g tørgær / 12,5 g  frisk gær

Tilberedels:

Oplæs gæren i vand.

Bland mel med sukker, salt og bagepulver. Bland olien i melet. Bland yoghurten i melet. Bland vandet med gær i. Bland til en dej, der skal være noget klistret. Brug evt. lidt olie på hænderne og ælt videre.

Hæv dejen i 3 – 6 timer dækket med plastfilm.

Put lidt olie på hænderne og del dejen i 6 stykker. Rul hver del lidt, dyp i mel og form til en kugle. Rul hver kugle ud til 6 – 7 mm tykkelse (ikke for tyndt).

Varm ovnen op i ca. 20 minutter på 250 ºC.  Naan skal gerne bages på en stenplade (originalt i en tandori ovn).

Gnid hænderne ind i lidt olie og læg brødene på stenen / pladen.

Bagetid ca. 3 - 4 minutter.

Brødene pensles med smeltet, klaret smør (ghee) - eller gnid brødene med en klump smør.

Naan spises helst mens de endnu er lune.

Kilde: Opskrift på video fra Naan Bread Recipe by Manjula, Indian Vegetarian Gourmet