Ingredienser
300 g. mel
100 g. magarine
25 g. sukker
1 æg
50 g. gær
1/2 tsk. salt
1 dl. mælk
Birkes
Æg til pensling
Kold mælk og gær røres sammen. Magarinen smeltes. Resten af ingredienserne blandes i.
Dejen hviler et øjeblik. Rulles ud til en firkant ca. 20x65 cm. Hele fladen pensles med æg, foldes en halv gang (1/3 del) på den lange led, pensles så på denne flade. Foldes den sidste gang og pensles igen med æg og drysses så med birkes. Sørg for at trykke kanten godt fast ellers kan dejen skride under hævningen.
Skæres ud i 12 - 16 stykker og lægges på en bageplade. Skal hæve til dobbelt størrelse.
Bages ved 200 ºC ca. 12 min. eller til de er gyldenbrune. Pas på - de kan meget nemt blive brændte!!
Smager godt og er fryseegnede.